Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Latvija atgriežas no starptautiskā teātra festivāla Krievijā

EasyGet.lv, 23.10.2012. 12:15

K.Staņislavska 150. dzimšanas dienas priekšvakarā laika posmā no 9. līdz 20. oktobrim Sanktpēterburgā noritēja XXII Starptautiskais teātra festivāls "Baltic House" ("Baltijskij dom"), šogad ietverot vairākas atsevišķi izdalītas programmas. Šī gada festivāla devīze – Māksliniecisks? Visiem pieejams teātris? Vai ir universāla valoda, kurā autors var runāt ar visiem?

Atbildi uz šiem jautājumiem deva festivāla izrādes, ko radījuši tādi režijas metri kā E.Ņekrošus, L.Persevals, K.Jasinskis, E.Nīganens u.c., kā arī Ģertrūdes ielas teātra pārstāvētā izrāde "Leģionāri" Valtera Sīļa režijā un citas izrādes no Lietuvas, Igaunijas, Itālijas, Vācijas, Polijas, Francijas un Maskavas.

Tā saucamais "Pēterburgas keiss" šoreiz pilnībā tika veltīts jauniem vārdiem, un tā programmu veidoja dažādu neatkarīgo un projektu teātru izrādes.

Neliela papildprogramma ar skatu tālākā nākotnē festivālā Theatre Fresh bija veidota sadarbībā ar Eiropas Teātru skolu savienību. Tur varēja tuvāk aplūkot studentu darbus no Francijas, Polijas, Vācijas, Lietuvas un Krievijas teatrālo mācību iestāžu meistardarbnīcām.

Festivāls piedāvāja projektu dramaturgiem - Mūsdienu Baltijas drāmu, kurā festivāla rīkotāji deva iespēju tuvāk iepazīties ar atsevišķiem autoriem no Lietuvas, Latvijas, Igaunijas un St. Pēterburgas.

Festivālā piedalījās arī Inga Ābele ar savas lugas "Labās asinis" lasījumu, Latvijas Dramaturgu ģildes priekšsēdētāja Rasa Bugavičute un Teātra žurnālists Normunds Akots, kurš par Ingas Ābeles veikumu saka: "Paši lasītāji – aktieri un režisors – to atzina par vienu no interesantākajām, jo darbā esot sajūtama autores ietiekšanās dzīves dziļākajos slāņos, kas mūsdienu jaunākajā dramaturģijā nemaz nenotiek tik bieži."

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV