Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Izdots Džeimsa Mīka romāns "Piezemēšanās"

EasyGet.lv, 25.10.2012. 10:35

Izdevniecība Dienas Grāmata laidusi klajā Džeimsa Mīka grāmatu "Piezemēšanās".
Izdots Džeimsa Mīka romāns "Piezemēšanās"

Tāpat kā pasaule visapkārt divdesmit pirmā gadsimta sākumā arī žurnālista Adama Kellasa dzīve kādudien sāk irt pa visām vīlēm. Tomēr Kellass vēl nevēlas ieklausīties saprāta balsī, viņš — šķīries, bez regulāru ienākumu avota, mīļākās un arī profesionālās rakstniecības pasaules atraidīts — pieņem darba uzdevumu doties uz Afganistānu, lai rakstītu reportāžas no kara zonas.

Viņa ceļi ved no tuksnesīgiem Afganistānas kalniem līdz elegantiem pusdienu galdiem Ziemeļlondonā, no purvājiem Amerikas dienvidos līdz cilvēka prāta tumšākajām karaļvalstīm, un tikai domas par Astrīdu, Afganistānā sastaptu žurnālisti, vēl notur viņā cerību par veiksmīgu... piezemēšanos.

Mīka jaunais romāns šķērso kontinentus un kultūras. Tas ir kā mūžam aktuāla pasaka par cilvēku muļķību un mīlestības alkām.

Džeimss Mīks, dzimis Londonā 1962. gadā. "Piezemēšanās" ir viņa ceturtais romāns. Viņa iepriekšējā grāmata, romāns "Cilvēkmīlestības akts" (2005, latviski 2006. gadā), ieguva Royal Society of Literature Ondaatje balvu, SAC Book of the Year balvu, kā arī tika nominēta Man Booker balvai, un ir tulkota vairāk nekā 20 valodās.

Mīks ir strādājis par žurnālistu kopš 1985. gada, un viņa reportāžas no Irākas un Gvantanamo līča ieguva vairākus Lielbritānijas un starptautiskus apbalvojumus. 2001. gada rudenī viņš no Afganistānas rakstīja reportāžas laikrakstam Guardian.

No angļu valodas tulkojis Mārtiņš Pomahs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV