Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Rīgā Ziemassvētkos uzstāsies slavenais Moisejeva deju ansamblis

EasyGet.lv, 29.10.2012. 17:39

26. decembrī uz Latvijas Nacionālās operas skatuves Igora Moisejeva Krievijas valsts akadēmiskais tautas dejas ansamblis piedāvās projektu "Pasaules tautu Ziemassvētki", informē Kristīna Šemancova. Svētku priekšnesums norisināsies leģendārā kolektīva dibināšanas 75. gadadienas jubilejas turnejas ietvaros.

Visā pasaulē slavenā Igora Moisejeva ansambļa koncertā skatītāji redzēs ugunīgo flotes dziesmu "Jabločko", moldāvu "Žok", igauņu, polku, grieķu "Sirtaki", Argentīnas deju "Gaučo", horeogrāfisko ainu "Slidotavā" un, protams, krievu un ukraiņu tautas dejas.

Tieši Igors Moisejevs (1906.-2007.) pirmo reizi riskēja apvienot folkloras bagātību ar klasisko baletu. Šis savienojums ir pasaulslavenā maestro un viņa izslavētā kolektīva vizītkarte. Ansambļa nepārspējamo meistarību novērtē skatītāji visos kontinentos. Igora Moisejeva balets dažādās valodās tiek runā vienādi, tas it kā burvju formula, kas atver veselu pasauli. Pēc viesizrāžu skaita ansamblis iekļauts Ginesa pasaules rekordu grāmatā!

Igora Moisejeva Krievijas valsts akadēmiskā tautas dejas ansamblis ir pasaulē pirmais profesionālais horeogrāfijas kolektīvs, kā uzdevums ir pasaules tautu dejas folkloras reklamēšana un mākslinieciska interpretācija. Ansamblis dibināts 1937. gada 10. februārī un kopš tā laika tā koncertdarbība nav mitējusies. Kopš 1945. gada ansamblis ar triumfu uzstājies visā pasaulē, izraisot sajūsmu skatītājos. Igora Moisejeva neparastais talants un viņa dejotāju nepārspējamā meistarība daudzus gadus bija padomju mākslas vizītkarte. Ansamblis ir pirmais un vienīgais deju kolektīvs, kas uzstājies uz slavenākajām operas skatuvēm - Milānas "La Scala", Parīzes operā, Ņujorkas Metropolitēnoperā un citur.

2012. gada februārī ansamblis svinēja savu 75. gadadienu ar galā koncertu uz Krievijas vēsturiskā Lielā teātra skatuves, kura programmā ietilpa jauni izvedumi, kas uzvesti speciāli jubilejai.

Rīgā izslavētais kolektīvs ieradīsies 80 cilvēku sastāvā, kam uz pēdām seko 12 metru kravas automašīna ar 3,5 tonnām kostīmu un rekvizītiem. Kā parasti, koncerts solās būs neaizmirstams.

Programmā "Pasaules tautu Ziemassvētki" skatītājus sagaida ne tikai krāsains teatrāls šovs, bet arī unikāla iespēja redzēt dejotāju meistarību, kādai nav līdzvērtīgas pasaulē.

Uz koncertu 26. decembrī tiks uzaicināti vairāk nekā 100 jaunu dejotāju no maznodrošinātām un daudzbērnu ģimenēm. Pateicoties kompānijai "URALCHEM" deju kolektīvu "Zadorinka" un "Dzintariņš" audzēkņiem tiks dāvināta unikālā iespēja ieraudzīt dejotāju meistarību, kurai nav analogu pasaulē.

Biļetesuz izrādi Latvijas Nacionālās operas kasēs un "Biļešu paradīze" tīklā un www.bilesuparadize.lv. 

Projektu atbalsta Krievijas un Latvijas kultūras ministrijas, kā arī kompānija "URALCHEM", projekta ģenerālais informatīvais partneris - Pirmais Baltijas kanāls.

Projekta organizētājs kompānija "ART Forte", www.artforte.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV