Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

„Festama 2012" skatītāju simpātiju balvu iegūst filma „Svešajā ostā"

EasyGet.lv, 01.11.2012. 08:59

Ar skati bārā „Fire Bar" noslēdzās neatkarīgo īsfilmu festivāls „Festama 2012", informē projekta vadītāja Liene Poškus.
„Festama 2012" skatītāju simpātiju balvu iegūst filma „Svešajā ostā"

Šogad skatītāju vērtējumam tika nodotas četrpadsmit īsfilmas: Latvijas skaistākā sieviete (I.Blanks); In the elevator (D.Romanova); Struna (L.Vesate); Dzīvotne (A.Timofejevs); Nogurusī dzīve (M.Eņgelis); Pēdējā anarhija (K.Ņedošivins); An Umbrella (A.Sugaks); I'm painting your portrait- Liepaja (R.Vītols); The Meeting (J.Jankevics); Emīla piedzīvojumi un Beerpong's Salnavā (M.Ločmele); Svešajā ostā (R.Olmanis); Respiràvel (S.Viera un J.Rodriguez) un Debesu vilciens (R.P.Miķelsons).

Par skatītāju simpātijas balvas ieguvēju kļuva R.Olmaņa īsfilma „Svešajā ostā", kas ir komēdija par diviem ūsainiem Valmieras gangsteriem Mārtiņu un Valteru, kuri ierodas tik svešajā (un tik vaigu bārdu pārņemtajā) Liepājā, lai atgūtu savam bosam nozagto auto. Liepājā Valters par katru cenu cenšas atrast automašīnu, savukārt Mārtiņš nemanāmi iemīlas svešajā un sākotnēji it kā nepievilcīgajā pilsētā. Par biedrības „JCI Latvia" Liepājas nodaļa simpātijas balvas ieguvēju kļuva R.Vītola īsfilma „I'm Painting Your Portrait – Liepaja", ar kuru autors vēlējās parādīt Liepāju no cita skata punkta, paralēli iepinot mīlestību un radošumu pilsētniekos. Veicināšanas balvu no t/n „Kurzeme" ieguva jaunākais festivāla dalībnieks R.P. Miķelsons par animācijas īsfilmu „Debesu vilciens", kurā atklājas, ka arī vilcieniem ir dvēsele.

Šogad Liepājas Kino muzeja pārstāve K.Jēkabsone festivāla dalībniekiem sarūpēja īsfilmu recenzijas, kurās norādīja īsfilmas pozitīvos aspektus un nepieciešamos uzlabojumus.

Neatkarīgo īsfilmu festivāla mērķis ir popularizēt video amatierismu, veicināt interesi par video un filmu mākslu un noteikt skatītāju simpātiju. Pasākuma vadmotīvs: māksla ir visapkārt – saskati to!

Neatkarīgo īsfilmu festivālu „Festama 2012" organizē biedrības „JCI Latvia" Liepājas nodaļa.

Festivāla organizatori saka lielu paldies atbalstītājiem: bāram „Fire Bar", t/n „Kurzeme", Liepājas Kino muzejam un mākslinieku apvienībai „Soul".

JCI ir starptautiska bezpeļņas organizācija, kas apvieno jaunus aktīvus jauniešus un uzņēmējus vecumā no 18 līdz 40 gadiem. Nacionālās JCI organizācijas darbojas vairāk kā 100 valstīs, kas sevī ietver vairāk kā 6 000 nodaļas un 200 000 aktīvu biedru visā pasaulē. Latvijā darbojas 6 nodaļas.

Foto: Kadrs no īsfilmas „I'm Painting Your Portrait – Liepaja". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV