Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Noslēdzas Romualda Pipara filmu cikls

EasyGet.lv, 01.11.2012. 09:04

1. novembrī plkst. 18.30 ar Romualda Pipara filmu cikla pēdējo seansu „Tikšanās" Mazajā Ģildē atzīmēs režisora 60. dzimšanas dienu.
Noslēdzas Romualda Pipara filmu cikls

Seansā skatītāju vērtējumam tiks nodoti speciāli atlasīti Romualda Pipara dokumentālo filmu fragmenti un īsfilmas, caur kameru iemūžinātajā materiālā parādot tos cilvēkus un personības, kuru ceļš gadu gaitā ir krustojies ar režisora radošo ceļu. Seansu laikā par izvēlētajiem filmu fragmentiem savus komentārus sniegs pats Romualds Pipars.

Režisors, operators, scenārists un producents Romualds Pipars ir dzimis 1952. gada 1. novembrī Daugavpilī. Līdzdarbojies vairāk nekā 100 „Rīgas Dokumentālo filmu studijas", Filmu studijas „Ģilde" un Latvijas Televīzijas filmu radīšanā. Kopš 1986. gada ir Latvijas Kinematogrāfistu savienības biedrs. Dibinājis Latvijas Kinoproducentu asociāciju un filmu studiju „Ģilde". Starp Romualda Pipara zināmākajām un novērtētākajām filmām var minēt 2010. gada filmu „Džosera piramīdas noslēpumi", 2008. gada filmu „Monētas dubultportrets", 2003. gada filmu „Par visu manu dzīvi" un 1992. gada filmu „Septiņas dienas augustā".

Ieeja pasākumā - bez maksas. Papildus informācija: http://ej.uz/Romualds-Pipars

Filmu retrospekciju ciklu organizē Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrs „Mazā Ģilde" ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu.

Foto: Režisors Romualds Pipars. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV