Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Kino pirmizrādes Latvijā novembrī

EasyGet.lv, 01.11.2012. 14:35

Šomēnes uz kinoekrāniem Latvijā iznāk "Krēslas" sāgas noslēdzošā filma un citi jaunumi.
Kino pirmizrādes Latvijā novembrī

9. novembrī Latvijas kinoteātros iznāk režisora un aktiera Bena Afleka trilleris "Argo", kas veidots pēc patiesiem notikumiem. Filma ar lieliskiem panākumiem izrādīta vairākos festivālos, kā arī uzrāda teicamus rezultātus ASV. Filma "Argo" tiek aztinīgi novērtēta no kritiķu puses, kā arī tai prognozē ASV Kinoakadēmijas balvu nominācijas (http://www.rottentomatoes.com/m/argo_2012/).

1979.gadā notika viena no saspīlētākajām ķīlnieku krīzēm pasaules vēsturē. ASV vēstniecībā Irānas galvaspilsētā Teherānā tika sagūstīti tās darbinieki, tomēr revolūcijas haosā sešiem amerikāņiem izdevās izbēgt. Ja bēgļus atrastu, viņiem nekavējoties izpildītu nāvessodu. Neviens no ASV slepenā dienesta glābšanas plāniem sarežģītajā situācijā nederēja, tāpēc tika izvēlēts dienesta darbinieka Tonija Mendeza (Bens Afleks) pārdrošais plāns – tik ļoti pārdrošs, ka tas būtu iespējams vienīgi kino... Tikai vairākas desmitgades pēc dramatiskajiem notikumiem ASV valdība publiskoja materiālus un atklāja pasaulei, kā šī neticamā misija tika īstenota.

Filma tiks demonstrēta Rīgas kinoteātrī „Kino Citadele".

16. novembrī vienlaikus ar pasaules pirmizrādi Latvijā iznāk "Krēslas" sāgas noslēdzošā filma "Rītausma 2.daļa" ("Breaking Dawn Part 2"). Filmas darbība risinās uzreiz pēc iepriekšējās daļas notikumiem – Edvarda un Bellas kāzām un viņu meitiņas Renesmī piedzimšanas. Drīz vien atklājas, ka Renesmī piemīt īpašas spējas, un sākas notikumi, kas nostāda Kalenu ģimeni un viņu sabiedrotos pret Volturi vampīru klanu... Spriedzes un romantikas pilnā filma, kuras režisors ir "Oskara" balvas ieguvējs Bils Kondons, noslēdz stāstu par neiespējamo mīlestību, ko visa pasaule iepazinusi Stefānijas Meijeres grāmatās un to ekranizācijās.

Filmu izrādīs Rīgas lielākajos kinoteātros – „Kino Citadele", „Cinamon" un „Multikino", kā arī Liepājā, Valmierā, Ventspilī un Daugavpilī.

23. novembrī pirmizrāde filmai "Mākoņu atlants" ("Cloud Atlas"), kas ir " Matrix" triloģijas autoru un filmas "Parfīms" režisora kopdarbs. Vērienīgā filma, kas sevī apvieno zinātniskās fantastikas, piedzīvojumu un trillera žanrus, uzņemta pēc tāda paša nosaukuma romāna motīviem.

„Mākoņu atlants" ir līdzīgs spoguļu labirintam: seši laikmeti, seši stāsti un varoņi, kuru gaitas savijas laikā un telpā... Jauns notārs 19. gadsimtā ceļo ar kuģi uz Sanfrancisko, un komponists, kas ir spiests tirgot savu dvēseli un ķermeni Eiropā laikā starp diviem pasaules kariem. Žurnāliste no 1970. gadu Kalifornijas, kurai izdodas atklāt korporatīvu sazvērestību, un neliels mūsdienu izdevējs, kas ticis pie lielām naudas summām un tagad slēpjas no kreditoriem. Viesmīle - klons no ātrās ēdināšanas uzņēmuma futūristiskā Korejā un kazu gans civilizācijas norietā tālā nākotnē... Visi šie tik atšķirīgie cilvēki ir saistīti laikā un telpā ar neredzamu pavedienu.

Filmu demonstrēs Rīgas lielākajos kinoteātros – „Kino Citadele", „Cinamon" un „Multikino".



Foto: Kadrs no "Krēslas" sāgas noslēdzošās filmas "Rītausma 2.daļa". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV