Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Rīgas mazais teātris aicina uz izrādi "Meitene un sērkociņi"

EasyGet.lv, 02.11.2012. 13:28

8. novembrī plkst. 19.00 Rīgas mazajā teātrī notiks provokatīva viena aktiera izrāde "Meitene un sērkociņi". Aktrises, dramaturģes un režisores Tatjanas Bondarevas izpildījumā skatītāji varēs iepazīt savu patieso "Es" pēc Klima lugas iestudējuma.
Rīgas mazais teātris aicina uz izrādi "Meitene un sērkociņi"

Šis ir reti ejošs iestudējums – domājošam skatītājam, kurš teātrī nemeklē izklaidi, bet nopietnu dvēselisku darbu. Tas domāts tiem, kas nebaidās sastapties paši ar sevi. Iestudējums notiek pilnīgā tumsā, tikai laiku pa laikam tumsu pārtrauc īslaicīgi sērkociņu liesmas uzplaiksnījumi.

Gandrīz divas stundas skatītājs dzird dziļu, "aizlauztu" galvenās varones Tatjanas Bondarevas balsi. Klims ir uzrakstījis ne visai veiksmīgas sievietes – aktrises monologu. Tajā atspoguļojas gan personīgā, gan teātra pieredze, bērnības atmiņas, citāti no reliģiskiem tekstiem. Tajā ir maz loģikas, vairāk ezotērikas, kas Klimam kā varbūt visekstravagantākajam Anatolija Vasiļjeva skolniekam un vienam no 80.gadu noslēpumainākajiem režisoriem - avangardistiem raksturīgi. Ar citātiem no "Meistara un Margaritas" un Apokalipses. Bieža Dieva pieminēšana, prātojumi par dvēseli. Un sēra smarža: galvenā varone izrādes laikā sadedzina kastīti sērkociņu – tie ir 60 uzliesmojumi, kuru laikā būs iespējams redzēt tikai aktrises seju.

Auditorija – no 16 gadiem. Lugas autors – Klims, izrādes režisors – Aleksejs Jankovskis, aktrise – Tatjana Bondareva. Izrādes žanrs – izrāde-provokācija. Izrādi demonstrēs krievu valodā.

Biļešu cenas: 5- 10 Ls.

Foto: Skats no izrādes "Meitene un sērkociņi". Publicitātes foto 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV