Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Rīgas mazais teātrīs izrādīs "Ļaunu izrādi"

EasyGet.lv, 05.11.2012. 12:22

11. novembrī plkst. 19.00 Rīgas mazajā teātrī notiks provokatīva viena aktiera izrāde "Ļauna izrāde", kas veidota pēc Klima lugas, izcilās aktrises, dramaturģes un režisores Tatjanas Bondarevas izpildījumā.
Rīgas mazais teātrīs izrādīs "Ļaunu izrādi"

"Ļaunajā izrādē" aktrise, dramaturģe un režisore Tatjana Bondareva pēta nodevības kā ļaunuma pamata tēmu. Kā atskaites punkts ir izvēlēts mūžīgais Jūdas tēls, ar kuru aktrise sevi identificē, metafiziski izdzīvojot to caur Dostojevska varoņiem.

"Izrāde domāta tiem, kas nebaidās sastapties ar sevi, ar savu tumšo pusi, nebaidās atbildēt uz pašiem briesmīgākajiem jautājumiem, kurus uzdod mūsdienu sabiedrība ar tās devalvēto uztveri par labo un ļauno," vēsta izrādes konada.

Spēlējot Jūdas vīrieša lomu, Tatjana Bondareva, kura atzīta par vienu no skaistākajām un stilīgākajām Latvijas sievietēm, nolem pakļaut sevi tādam pašam eksperimentam kā Merila Strīpa filmā "Eņģeļi Amerikā". Uz skatuves Bondareva ne tikai pārvēršas vīrietī un iemiesojas vispretrunīgākajā Bībeles personāža tēlā. Kā nometot materiālo čaulu, viņa kļūst par sava varoņa zemapziņas projekciju, detalizēti pārnesot uz skatuvi iekšējo haosu, agresiju, sevis neieredzēšanu. Aktrise šīs emocijas projicē uz katru skatītāju zālē, ļaujot sajust, ka Klima teksts nav par Jaunās Derības galvenajiem varoņiem, bet par katru no mums, kas katru dienu ir spiests atbildēt uz jautājumu: kas ir nodevība un kāda ir tās cena?

Auditorija – no 16 gadu vecuma. Izrāde notiks krievu valodā.

Lugas autors – Klims, izrādes režisors – Aleksejs Jankovskis, aktrise – Tatjana Bondareva. Izrādes žanrs – izrāde - provokācija.

Biļešu cenas: 5 – 10 Ls.

Foto: Tatjana Bondareva izrādē "Ļauna izrāde". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV