Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Šodien filmas „Myužeigais kalinders" pirmizrāde

EasyGet.lv, 07.11.2012. 09:56

7. novembrī kinoteātrī „Splendid Palace" notiks Jāņa Ozoliņa-Ozola dokumentālās filmas „Myužeigais kalinders" („Mūžīgais kalendārs") pirmizrāde, informē filmu studijas Rija pārstāve Baiba Bože. Skatītājiem būs iespēja tikties ar filmas radošo komandu un dokumentālās lentes varoņiem.
Šodien filmas „Myužeigais kalinders" pirmizrāde

Filma ir spilgts un autentisks Latgales lauku dzīves atspoguļojums, kas atklāj latgaliešu identitātes stūrakmeņus: tradīcijas, vitalitāti un latgaliešu valodu. Tā stāsta par divu dzimtu – Jurdžu un Ivulānu – pārdzīvoto cauri gadsimtu maiņām.

Uz filmas pirmizrādi ieradīsies filmas varoņi no Latgales - Jurdžu un Ivulānu ģimenes, kā arī Rogovkas etnogrāfiskais ansamblis. Pirmizrādē būs klāt arī filmas režisors un scenārists Jānis Ozoliņš-Ozols, uzņemšanas grupas pārstāvji - operators Andrejs Verhoustinskis un skaņu režisore Anete Vanaga, filmas producents Vilnis Kalnaellis.

"Kur to laimi var atrast? Varam arī te izdzīvot... Labāk savā dzimtenē, ne pa pasauli apkārt. Mēs priecājamies, kad sabrauc visi, un uz galda ir maizīte.. un citu neko nevajag," tā viens no filmas varoņiem.

Filmas pirmizrāde notiks kinoteātra "Splandid Palace" Lielajā zālē 7. novembrī plkst. 19.00. Tuvākie seansi: 10.11. plkst. 17.00, 11.11. plkst. 14.30, 12.11. plkst. 15.00, 13.11. plkst. 17.00, 14.11. plkst. 15.00.

Filmas pirmizrāde Latgalē notiks 15. novembrī plkst. 17.00 Rēzeknes novada pašvaldības lielajā zālē. Ieeja bez maksas.

Filmas garums - 70 minūtes, filma ir latgaliešu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Biļešu iepriekšpārdošana uz seansiem kino "Splandid Palace" Biļešu Servisa kasēs visā Latvijā un www.bilesuserviss.lv. Biļešu cena 2.50 Ls. Skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.00 Ls.

Foto: Kadrs no dokumentālās filmas „Myužeigais kalinders". Publicitātes foto 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV