Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Uz ekrāniem iznāk Bena Afleka trilleris "Argo"

EasyGet.lv, 08.11.2012. 17:26

9. novembrī Latvijas pirmizrādi piedzīvo režisora un aktiera Bena Afleka trilleris "Argo", kas veidots pēc patiesiem notikumiem.
Uz ekrāniem iznāk Bena Afleka trilleris "Argo"

Bens Afleks, kurš pasaules slavu ieguvis gan kā aktieris ("Armagedons", "Pērlharbora" u.c.), gan godalgots scenārists ("Labais Vils Hantings") ir pievērsies režisora karjerai, gūstot lieliskus panākumus. "Argo" ir Bena Afleka trešā pilnmetrāžas filma, un, lai arī abas iepriekšējās lentes "Gone Baby Gone" un "Pilsēta" (tika izrādīta arī Latvijā) izpelnījušās atzinību gan no kritiķu un skatītāju puses, tieši "Argo" ir līdz šim visveiksmīgākais režisora darbs. Bens Afleks trillerī "Argo" izpilda titullomu, un viņam līdzās spēlē tādi spoži aktieri kā Alans Arkins, Džons Gudmens, Braiens Krenstons un citi.

1979.gadā notika viena no saspīlētākajām ķīlnieku krīzēm pasaules vēsturē. ASV vēstniecībā Irānas galvaspilsētā Teherānā tika sagūstīti tās darbinieki, tomēr revolūcijas haosā sešiem amerikāņiem izdevās izbēgt. Ja bēgļus atrastu, viņiem nekavējoties izpildītu nāvessodu. Neviens no ASV slepenā dienesta glābšanas plāniem sarežģītajā situācijā nederēja, tāpēc tika izvēlēts dienesta darbinieka Tonija Mendeza (Bens Afleks) pārdrošais plāns – tik ļoti pārdrošs, ka tas būtu iespējams vienīgi kino... Tikai vairākas desmitgades pēc dramatiskajiem notikumiem ASV valdība publiskoja materiālus un atklāja pasaulei, kā šī neticamā misija tika īstenota.

"Argo" ar lieliskiem panākumiem izrādīta vairākos festivālos, kā arī uzrāda teicamus kases ieņēmumu rezultātus ASV. Filma "Argo" tiek atzinīgi novērtēta no kritiķu puses, kā arī tai prognozē ASV Kinoakadēmijas balvu nominācijas (http://www.rottentomatoes.com/m/argo_2012/).

Filma no 9.novembra demonstrēta Rīgas kinoteātrī „Kino Citadele".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV