Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Valsts svētkos dokumentālo filmu „Mūžīgais kalendārs" demonstrēs interneta tiešraidē

EasyGet.lv, 16.11.2012. 15:17

Sagaidot Latvijas Republikas proklamēšanas 94. gadadienu, Filmu studija Rija ir sagatavojusi Latvijas iedzīvotājiem dāvanu – iespēju ikvienam noskatīties Jāņa Ozoliņa-Ozola dokumentālo filmu „Mūžīgais kalendārs". Filmu 18. novembrī plkst. 17.00 varēs noskatīties tiešsaistē video portālā Vimeo.
Valsts svētkos dokumentālo filmu „Mūžīgais kalendārs" demonstrēs interneta tiešraidē

Filma uzņemta Rēzeknes novada Nautrēnu pagastā, un tā ir veidota kā autentisks Latgales lauku dzīves atspoguļojums, kas atklāj latgaliešu identitātes stūrakmeņus: tradīcijas, vitalitāti un latgaliešu valodu.

Filma stāsta par divām stiprām latgaliešu dzimtām - Ivulāniem un Jurdžiem, atklājot skatītājiem viņu izteikti spēcīgo piederības sajūtu Latvijas zemei. Katrā dziesmā atklājas filmas varoņu likteņi, tās pavada latgaliešus gan bēdās, gan priekos. Viņi ir krietni darba darītāji, sestdienu vakaros viņi iet pirtī, bet svētdienās apmeklē baznīcu. Mūsdienīgais viņu ikdienā cieši savijas ar senču tradīcijām.

Filmas radošā komanda: režisors un scenārists Jānis Ozoliņš-Ozols, operators Andrejs Verhoustinskis, montāža - Solvita Cerecka, skaņu režisore Anete Vanaga, producents Vilnis Kalnaellis.

Producējošā kompānija - Filmu studija Rija, filmas garums - 70 minūtes, filma ir latgaļu valodā ar subtitriem latviešu un angļu valodās.

Filma būs skatāma šajā adresē: https://vimeo.com/rijafilms/muzigaiskalendars

Foto: Kadrs no dokumentālās filmas „Mūžīgais kalendārs". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV