Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Dabas muzejā notiks ģimenes diena „Kāpēc pasaulē cilvēki ir dažādi?"

EasyGet.lv, 21.11.2012. 14:26

24. novembrī no plkst. 11:00 līdz 16:00 Latvijas Dabas muzejā vecāki ar bērniem aicināti apmeklēt ģimenes dienu „Kāpēc pasaulē cilvēki ir dažādi?", kurā varēs uzzināt vairāk par mums pašiem – cilvēkiem, informē muzeja pārstāvji.

Mūsdienās cilvēki daudz ceļo un gan svešās zemēs, gan arī savā valstī sastop ne tikai citu tautu, bet arī dažādu rasu pārstāvjus. Tāpēc ir svarīgi veidot pareizu priekšstatu par to, kas ir rases, kā un kāpēc tās atšķiras, kā arī saprast, ka neatkarīgi no šīm atšķirībām, visi cilvēki ir vienlīdzīgi.

Ģimenes dienā muzeja vecākā antropoloģe Aili Marnica stāstīs par rasu pazīmēm cilvēku ārienē, to nozīmi, un arī par senākajiem Latvijas teritorijas iedzīvotājiem. Pasākuma laikā apmeklētājiem būs iespēja apskatīt antropoloģijas ekspozīcijas daļu par rasēm.

Savukārt ģimenes dienas turpinājumā, ekspozīcijā „Par Zemi, Sauli un mums", bērni kopā ar vecākiem varēs „paceļot pa kontinentiem", noskaidrot, kā atšķirīgi dabas apstākļi ietekmē tur dzīvojošos cilvēkus, to dzīvesveidu un paradumus. Muzeja pedagoģe Eleonora Zuimača ar spēļu palīdzību bērniem stāstīs par tautām, kādas mīt plašajā pasaulē – kā tās ģērbjas, ar ko nodarbojas un kādos mājokļos dzīvo.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV