Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Notiks saruna par krievu literatūru šodienas Latvijā

EasyGet.lv, 22.11.2012. 10:13

Trešdien, 28. novembrī, plkst. 17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejs aicina uz sarīkojumu "Krievu literatūra šodienas Latvijā". Sarunas tēma ir krievu dzejas īpatnības, tradīcijas un aktualitātes, vedinot uz diskusiju gan tās lasītājus, gan nelasītājus, informē muzeja mājaslapas redaktore Maija Treile.

Sarīkojumā dzejnieks Sergejs Timofejevs iepazīstinās ar populārās tekstgrupas Orbīta darbību, raksturos Latvijā tapušo mūsdienu krievu dzeju, meklējot tās saknes, kā arī sasaisti ar krievu literatūru Krievijā un diasporā. Dzejnieks Sergejs Moreino ar teletilta palīdzību sarunai pieslēgsies no Maskavas, lai paustu viedokli par 1980. gadu avangarda žurnāla Rodņik ietekmi uz krievu dzejas attīstību Latvijā un dalītos pārdomās par situāciju mūsdienu krievu dzejā. Dzejniece un tulkotāja no krievu valodas Maira Asare runās par tulkojumu nepieciešamību abu tautu dzejas lauku tuvināšanai, jaunu lasītāju piesaistei, kā arī paša tulkotāja attīstībai. Savukārt grāmatnīcu tīkla Polaris pārstāvis stāstīs par to, ko no krievu literatūras piedāvājuma pircēji pieprasa visbiežāk.

Pasākums papildina RMM izstādi Smacenis, kas apskata rakstnieku un mūziķu statusu Latvijā padomju stagnācijas laikā. 20. gs. 70./ 80. gados krievu literatūra Latvijā ir plaši pārstāvēta. Par spīti krievu valodas dominantei publiskajā telpā un izglītības sistēmā, šajā periodā krievu literatūra daudz tiek tulkota, sāk iznākt Latvijas krieviem domāti žurnāli Daugava un Rodņik, krievu literatūras ietekme redzama nozīmīgāko latviešu rakstnieku darbos. Rodas jautājums, kas Latvijā ar krievu literatūru notiek šodien? Ikviens apmeklētājs aicināts uzdot jautājumus un iesaistīties sarunā. Sarunu vadīs Māra Eņģele, RMM.

Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiek katru trešdienu plkst. 17:30.

Sarīkojuma laikā bērniem iespēja piedalīties izglītojošā nodarbībā. Ieejas maksa sarīkojumā – Ls 1,50; pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu apmeklējums); maksa par nodarbību bērniem – Ls 1.

Papildu informācija: www.rmm.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV