Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Izdota Pāvela Basinska grāmata "Ļevs Tolstojs. Bēgšana no paradīzes"

EasyGet.lv, 27.11.2012. 14:46

Apgādā Kontinets nācis klajā Krievijas pēdējā gada bestsellers - Pāvela Basinska grāmata "Ļevs Tolstojs. Bēgšana no paradīzes". Grāmata jau ir tulkota un izdota Lielbritānijā un Vācijā, šobrīd tiek tulkota vairākās Austrumeiropas valstīs.
Izdota Pāvela Basinska grāmata "Ļevs Tolstojs. Bēgšana no paradīzes"

Pirms 100 gadiem Jasnaja Poļanā notika kaut kas tāds, kas satricināja visu pasauli. Astoņdesmit divus gadus vecais rakstnieks – grāfs Ļevs Nikolajevičs Tolstojs – naktī slepus aizbēga no savām mājām un devās nezināmā virzienā. Dižā sirmgalvja aiziešanas un nāves apstākļi radījuši milzum daudz mītu un leģendu...

Pāvels Basinskis, mūsdienu rakstnieks un žurnālists, izmantojot dokumentus, tostarp arī arhīva materiālus, piedāvā nevis savu versiju par šiem notikumiem, bet gan vēsturiski pamatotu rekonstrukciju.

Soli pa solim jūs varēsiet sekot Ļeva Tolstoja dzīvei un aiziešanai, izprast viņa ģimenes drāmas cēloņus un garīgā testamenta parakstīšanas noslēpumus. Intriģējoši ir iepazīt Ļeva Tolstoja personību, lasot viņa nepublicētās vēstules un dienasgrāmatu fragmentus. Savulaik, būdams konfliktā ar baznīcu un valsti, Ļ.Tolstojs rakstījis darbus, kurus Krievijā aizliedza publicēt (Ļ.Tolstoja darbus tolaik publicēja Anglijā), kļūdams par vienu no lasītākajiem pagrīdes literatūras autoriem.

Fjodors Dostojevskis ir teicis: „Visos laikos visas pasaules literatūrā nav lielāka talanta par Ļevu Tolstoju!". To skaidri apliecina fakts, ka Ļ.Tolstoja daiļrade ir bijusi atzīta kā pirms, tā arī pēc revolūcijas, stagnācijas laikā, un nav zaudējusi aktualitāti mūsdienās.

Grāmata ilustrēta ar retām fotogrāfijām no Jasnaja Poļanas muzejmājas un Ļeva Nikolajeviča Tolstoja Valsts muzeja arhīva.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV