Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Teātris-klubs „Hamlets" pateicīgs atsaucīgajiem skatītājiem

EasyGet.lv, 28.11.2012. 13:28

Teātris - klubs „Hamlets" ir atklājis nākamo posmu improvizācijas brīvībā un skatītju iesaistīšanā. 21.novembrī pirmo reizi pēc improvizācijas teātra izrādes norisinājās „Sarunas pēc izrādes", kurās aktieri ielūdza skatītājus pēc izrādes uzkavēties pie glāzes vīna un pārrunāt izrādi, improvizāciju vai vienkārši parunāt par dzīvi. Šādā veidā skatītājs vēl vairāk tiek iesaisīts izrādes veidošanā. Turpmāk sarunas norisināsies reizi mēnesī,nākamās gaidāmas pēc 19. decembra izrādes.

„Hamleta" aktieri ir ļoti priecīgi un pateicīgi visiem, kas atrada mirkli pēc izrādes 21. novembrī uzkavēties un pārrunāt izrādes gaitu. Tika uzklausīta gan kritika, gan labi vārdi. Jaunās idejas un ieteikumi tiks ņemti vērā un nākamās trešdienas burvība tiks veidota pēc iespējas tuvāk skatītāju vēlmēm.

"Atmosfēra bija ļoti nepiespiesta, draudzīga un jautra. Jo tas ir „Hamleta" uzdevums, likt nedaudz aizmirst ikdienas rutīnu un pavadīt jautru un smiekliem bagātu trešdienas vakaru. „Hamlets" vēlas nojaukt jebkādas robežas starp aktieri un skatītāju, veidot lielu skaistu draudzību, līdz ar to aktieriem būtu interesantāk spēlēt un skatītājiem interesantāk skatīties, kā tiek izspēlēti viņu ieteikumi, uzver izrāžu organizatoru pārstāve Sandra Betkere.

Improvizācijai nav grantiju. Tā nav iestudēta, nav iepriekš saskaņota vai sarunāta. Tā rodas mirklī, kad aktieris sper pirmo soli uz skatuves dēļiem. Tieši tādēļ iznākums nav paredzams. Izrādes emocija rodas skatītāja un aktiera garastāvokļa un domu mijiedarbībā.

Improvizācijas izrādē piedalās aktieri Līga Ābele, Mārtiņš Kozlovskis (Kozmens), Aija Rudzīte, Emīls Mednis, Sandra Betkere, Mārtiņš Bitāns, Anete Mikučevska.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV