Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

"Siržu lauzējs" – kaislīgi un emocionāli par dzīves vērtībām

Violanta Dzene, 30.11.2012. 14:40 | komentāri (1)

Filma "Siržu lauzējs" sola neaizmirstamas emocijas pusotras stundas garumā, lielisku aktierspēli un iespēju atslēgties no ikdienas, ļaujoties Džerada Batlera valdzinājumam.
"Siržu lauzējs" – kaislīgi un emocionāli par dzīves vērtībām

Gabriele Mučīno („Septiņas dzīves", „Tiesības uz laimi") filma "Siržu lauzējs" ir emocionāla un kaismīgi romantiska komēdija par pašpārliecinātu un pievilcīgu futbola zvaigzni, kurš dāvā savu uzmanību visām sievietēm pēc kārtas, līdz viņa paša sievas pacietības mērs ir pilns. Lai aizmirstu šķiršanos no sievas, Džordžs pievēršas karjerai un seksīgām sievietēm, taču karjera piepeši apraujas, un siržu lauzējs ir spiests atgriezties mājās, lai sakārtotu savu dzīvi.

Meklējot veidu, kā atjaunot attiecības ar dēlu, viņš piekrīt kļūt par bērnu futbolas komandas treneri, tādā veidā iemantojot arī pilsētas vientuļo sieviešu uzmanību.

Džordžs lavierē starp seksīgakām daiļāvām, vienlaikus apjaušot, ka patiesībā viņa sirds aizvien pieder bijušajai sievai. Nu siržu lauzējam jāizlemj, kas ir svarīgāks - nebeidzami mīlas romāni vai ģimene?

Filmā netrūkst ne dažādu smieklīgu pārpratumu, ne romantisku jūtu, kā arī daudz skaistu, vientuļu sieviešu, kuras visas kā viena meklē mierinājumu siržu lauzēja apskāvienos.

Filma ir tipiska romantiska komēdija, kurai beigas ir viegli paredzamas, bet tas ne uz sekondi neliek zaudēt interesi. Āsprātīgi dialogi, lieliska aktierspēle un, protams, gaidītās laimīgas beigas ir šīs filmas veiksmes atslēga.

Filma ir viegla un gaistoša, no vienas puses, tā neliek iedziļināties. Bet ,ja tomēr to izdarām, tad patiesībā filma nav par vīrieti, kurš ar ar savu šarmu un harizmu sagroza galvu ik katrai sastaptajai sievietei. Filmā lielu lomu spēle arī sievietes - seksīgā, pašparliecinātā sporta ziņu diktore Denīza (Ketrīna Zeta Džounsa), vientuļā šķirtene Barba (Džodija Grīrs), vīra novārtā pamestā Patija (Uma Tūrmane) un galvenā varoņa bijusī sieva Steisija (Džesika Bīla), kura, lai arī vēlreiz grasās iziet pie vīra, aizvien dzīvo pagātnē. Atklāts ir jautājums - kas šīm sievietēm kā neprātīgām iekrist kārdinājumā alkās pret jauno un pievilcīgo bērnu futbola treneri? Iespējams, viņas, kā jau visas sievietes, ilgojas tikt pamanītas, aprūpētas un mīlētas, ko Džordžs lieliski pieprot. Turklāt, viņš ir parāk jauks, lai atteiktu!

Filmu veido īsta zvaigžņu plejāde - Džerards Batlers ("300 spartieši", "P.S. Es tevi mīlu"), Džesika Bīla ("A komanda", "Valentīna diena"), Uma Tūrmane ("Nogalināt Bilu", "Lubene"), Ketrīna Zeta Džounsa ("Oušena ducis", "Neiedomājamā cietsirdība), Dennis Kveids ("Diena pēc rītdienas", " Kas gaidāms, kad ir gaidāms bērns") u.c.

Lai arī filmā "Siržu lauzējs" nav nekā tāda, kas nebūtu rodams citās romantiskajās komēdijas, to iesaku noskatīties galvenās idejas dēļ, jo romantiskā komēdija liek aizdomāties un apjaust, kas šajā dzīvē patiešām ir nozīmīgs un svarīgs.

Uz kinoekrāniem Latvijās filma iznāks 7. decembrī.

Foto: Kadrs no filmas "Siržu lauzējs". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV