Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Vai piederam Ziemeļvalstīm vai Eiropas Austrumiem?

EasyGet.lv, 03.12.2012. 16:24

Ziemeļu Ministru padomes birojs Latvijā sadarbībā ar Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūtu aicina uz Dr. sc.soc. Dagmāras Beitneres grāmatas „Mēs zemnieku tauta? Pašreference latviešu kultūras paradigmā" atvēršanas svētkiem un priekšlasījumu „Latviešu kultūras pašreference: vai piederam Ziemeļvalstīm vai Eiropas Austrumiem", kā arī sarunu par šo tēmu Adventes laikā 5. decembrī plkst 18.00 Ziemeļu Ministru padomes birojā Marijas ielā 13 / k. 3 (Berga Bazārā).

Dagmāra Beitnere par savu grāmatu raksta: "2011.gadā Rakstniecības un mūzikas muzejā bija izstādītas Jāņa Kalmīša gleznas, to centrālais tēls bija rija, ko mākslinieks uzskatīja par mūsu tautas vēstures, gara un izturības simbolu. Gleznas aplūkoju kopā ar rakstnieci Annu Žīguri, kura norādīja uz atjautīgi ieraudzīto kultūras pašreferences maiņu vienā no Kalmīša Rijām. Tumsā un sniegā apsnigusi, tā modernajam latvietim atgādina ne vairs zemnieka riju, bet sniegos ieputinātu automašīnu. Iespējams līdzīgā veidā varam ieraudzīt arī ko jaunu, vai aizmirstu par mums, latviešiem, kas var dot impulsu jaunai sevis izpratnei un rīcībai.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV