Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Karaliska ģimene, mīla, naids, karaliskas kaislības izrādē „Lauva ziemā"

EasyGet.lv, 03.12.2012. 17:42

27. decembrī plkst. 19:00 Pārdaugavas koncertzālē, Daugavgrīvas iela 16, tiks demonstrēta izrāde "Lauva ziemā", informē izrādes producente Laila Baumane. Valdnieku ģimene, kas ierauta sarežģītu attiecību virpulī mīlestība, naids, cīņa par troni un varu – slavenajā amerikāņu dramaturga Džeimsa Goldmena izrādē ar aktieriem Zani Jančevsku un Juri Kalniņu titullomās.

Vēstījuma centrā ir Britānijas valdnieku pāra - karaļa Henrija II Plantageneta un viņa nežēlastībā kritušās sievas Akvitānijas Elinoras skaudrais romāns, kurā cieši savijas mīla un naids. Un pāri visam cietsirdīgās spēles par varu: kam - trim dēliem vai karaļa mīļākajai, Francijas princesei, atstāt mantojumā troni? Darbība noris 1183. gadā, bet, lūkojoties uz šo spēli un kaislībām ap to, ir skaidrs, ka tas varētu norisināties jebkurā gadsimtā un valstī - arī šodien, jo cilvēku vājības diemžēl nemainās.

Lomās dažādu Latvijas teātru aktieri - Zane Jančevska, Juris Kalniņš, Kārlis Freimanis, Mārtiņš Brūveris, Kristians Kareļins, Ieva Aniņa un Kaspars Aniņš. Izrādes režisors Juris Jonelis, vērienīgu scenogrāfiju radījis scenogrāfs - Uģis Bērziņš, orģinālmūzikas autors Jēkabs Jančevskis, gaismu mākslinieks Rauls Lorencis. Kostīmu māksliniece Baiba Vaivare viduslaiku stilistikā radījusi fantastiskus dabīgā lina tērpus.

Pirms vairāk nekā četrdesmit gadiem Dž. Goldmena (James Goldman) sarakstītā luga „Lauva ziemā" (The Lion in Winter) allaž ir saglabājusi godpilnu vietu pasaules teātros un kino, jo aktieriem tā paver vienreizēju iespēju veidot izcilus tēlus un spilgti apliecināt savu talantu.

Pirmo reizi "Lauvu ziemā" Brodvejas teātrī Ambassador 1966. gadā iestudēja režisors Noels Vilmens. Turpmākos gados tā uzvesta dažādos pasaules teātros un vairākkārt ekranizēta. Galvenās lomas spēlējuši tādi slaveni aktieri kā Ketrīna Hepberna, Glena Klouza, Inna Čurikova, Pīters O'Tūls, Entonijs Hopkinss, Dmitrijs Pevcovs.

Biļetes cena Ls 7 – 5, biļetes nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Vairāk www.kulturmarka.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV