Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

LKA režijas un aktiermākslas studentu izrāde „Puikas" Zirgu pastā

EasyGet.lv, 05.12.2012. 10:17

Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) jaunie aktieri un režisori nodod skatītāju vērtējumam savu pirmo diplomdarba izrādi „Puikas", kas būs skatāma no 13. līdz 15. decembrim LKA teātra mājā „Zirgu pasts", informē LKA „Radošās darbības centra" vadītāja Monta Kononova.
LKA režijas un aktiermākslas studentu izrāde „Puikas" Zirgu pastā

2011./2012. studiju gadā Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra un audiovizuālās mākslas katedras Teātra studiju bāzes ēka jeb „Zirgu pasts" tika nodots rekonstrukcijas darbiem. Uzsākot jauno mācību gadu, studenti un pasniedzēji varēja atgriezties jau renovētajā ēkā, Dzirnavu ielā 46, Latvijas Kultūras akadēmijas vadībai organizējot ēkas atklāšanas ceremoniju 1. septembrī, svinīgi atklājot arī jauno teātra skatuvi – „Karamazova zāli", ar ko šobrīd „Zirgu pasts" pretendē uz modernākā mazā teātra formu Latvijā, ko nosaka gan optimāla skaņas un gaismas tehnika, gan skatuves iespējas un teātra zāles izkārtojums, ļaujot studentiem daudz kvalitatīvākā līmenī veidot savus mācību darbus un dibinot „Zirgu pastā" studentu teātri.

Šogad Latvijas Kultūras akadēmiju absolvēs apvienotais aktieru un režisoru kurss. Četru studiju gadu garumā jaunie mākslinieki aktīvi un mērķtiecīgi ir parādījuši vēlmi un spēju papildināt profesionālo teātra mākslas telpu ar savu enerģiju un idejām, tāpat kā savulaik Zirgu pasta telpās savu ceļu sākuši tādi profesionāli aktieri kā A.Skrastiņš, A.Keišs, K.Znotiņš, B.Broka u.c.

Kā pirmā 4. kursa izrāde „Zirgu pastā" tika realizēta Jāņa Znotiņa izrāde jauniešiem „Īkstīte-reloaded" pēc H.K.Andersena pasakas „Īkstīe" motīviem Latvijas Kultūras akadēmijas festivāla „Patriarha rudens 2012" ietvaros oktobrī. 2012. gada 13. decembrī savu pirmizrādi piedzīvos jau nākamā izrāde „Puikas" pēc F.M.Dostojevska „Brāļi Karamazovi" motīviem - "stāsts par satikšanos ar naidu un mīlestību, kad vēl esi pavisam jauns", kas jaunajiem teātra māksliniekiem ir tapusi ciešā līdzautorībā ar kursa vadītājiem un izrādes režisoriem Mihailu Gruzdovu un Indru Rogu kā zīmīgs atskaites punkts paveiktajam šajos studiju gados.

Plašākai publikai būs iespēja vienās no pirmajām viņu lomām ieraudzīt Uldi Siliņu, Alisi Polačenko, Lauru Zundu, Rūtu Dišleri, Anci Muižnieci, Lieni Mariju Sebri, Mārtiņu Upenieku, Jurģi Spulenieku, Kasparu Zāli, Kristapu Ķeseli, Pēteri Galviņu, Lauru Atelsoni, kā arī jaunos režisorus – Reini Suhanovu, Jāni Znotiņu, Paulu Prozoroviču, Viesturu Roziņu. Izrādes gaismu mākslinieks Jānis Sniķers, scenogrāfs Oskars Točs, kostīmu māksliniece Katrīna Virziņa.

Jāatzīmē, ka jaunie aktieri jau atveidojuši lomas gan uz Dirty Deal Teatro, gan Ģetrūdes ielas teātra, kā arī uz Nacionālā un Dailes teātra skatuvēm, jau iemēģināti spēki arī TV un kino. Jurģis Spulenieks tika nominēts kategorijā „Gada debija skatuves mākslā" šī gada Spēlmaņu naktī, bet režisori jau debitējuši ar savām pirmajām izrādēm festivālā „Patriarha Rudens", Dirty Deal Teatro, kā arī Valmieras teātrī.

Pirmizrāde 13. decembrī plkst. 19.00, izrādes 14. decembrī plkst. 19.00 un 15. decembrī plkst. 16.00. Biļetes var iegādāties Biļešu Paradīzes kasēs: www.bilesuparadize.lv. Sekot līdzi jaunumiem var http://facebook.com/ZirguPasts.

Izrāde tapusi ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un SIA „Cita tipogrāfija" atbalstu.

Foto: Izrāde „Puikas". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV