Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Kaņepes Kultūras centrā notiks filmu darbnīca kino režisoriem

EasyGet.lv, 06.12.2012. 09:06

Producentu grupa 2ANNAS sadarbībā ar Kaņepes Kultūras centru no 14. līdz 16. decembrim piedāvā projektu "Kino Komūna: Kaceklis".
Kaņepes Kultūras centrā notiks filmu darbnīca kino režisoriem

Kino Komūnas projekts ir trīs dienu filmu darbnīca kino režisoriem. Darbnīcas pirmajā vakarā 10 iepriekš atlasītas dalībnieku komandas tiks pulcētas slēgtā telpā Kaņepes Kultūras centrā, kur izlozes kārtībā tiks pie uzdevuma- vadlīnijām, pēc kurām turpmākās divas dienas taps īsfilmas.

Kino Komūnas: Kaceklis uzdevums būs radīt Latvijā vēl netapuša vai reti izmantota žanra pilnmetrāžas filmas tīzeri/kacekli. Šis uzdevums ne tikai rosinās pievērsties jauniem žanriem, bet arī dos pieredzi kino reklāmas veidošanā, veicinās savstarpēju sadarbību, atsvaidzinās filmdaru kontaktu loku, galu galā- iespējams, materializēsies ģeniālās filmu idejās. Galvenais projekta mērķis ir Latvijas kinematogrāfa produktivitātes celšanās.

Slēgtās darbnīcas notikumus ārpasaulē varēs vērot diena.lv/kd/kino.

Jau 13. decembrī 19:00 Kaņepes Kultūras centrā notiks jebkuram interesentam atvērta kino ekspertes Kristīnes Matīsas lekcija par netapušajiem latviešu filmdaru kino žanriem. Kādi aizmetņi bijuši latviešu kino un kādēļ pie mums netop, piemēram, vampīrfilmas?

14. decembrī 20:30, kamēr KKC otrajā stāvā noritēs slēgtā darbnīca, pārējie klātesošie varēs baudīt īpašu "Kacekļu nakti"- vairākas stundas garu tīzeru izlasi. Simtiem filmu, simtiem dažādu emociju un stāstu, katrs aptuveni pusotrā minūtē - nav ērtāka veida, kā iepazīties ar pasaules visu laiku labāko un sliktāko kino tik īsā laikā!

"Kacekļa" noslēgums gaidāms 16. decembra vakarā, kad plkst. 19:00 darbnīcas dalībnieki pulcēsies, lai prezentētu savu veikumu. Šajā mirklī visbargākie soģi būs skatītāji, kuru uzdevums būs komentēt gandrīz filmu, pirms to dara pati komanda un žūrija. Galu galā filmu reklāmas rada, lai tās iedarbotos tieši uz potenciālo auditoriju. Gala darbu atkārtojums bez prezentācijām sekos 21:00.

Darbnīcā piedalīsies ne tikai filmu režisori, bet arī aktiermākslas un video mākslas pārstāvji, tādējādi veidojot lokāli multikulturālu vidi un pieredzes apmaiņu. Jau trešo sezonu 2ANNAS atcēlušas līdzšinējos mēŗkauditorijas vecuma ierobežojumus, un visos pasākumos īpaši aicināti piedalīties profesionāļi, arī vecāki par 35 gadiem. Visi Kino Komūna; Kaceklis publiskie pasākumi ir bez maksas.

Programma:

13. decembrī plkst. 19:00 @KKC: kino ekspertes Kristīnes Matīsas lekcija par Latvijas neapgūto kino, ieeja bez maksas.

14. decembrī plkst. 19:00 @KKC 2. stāvs: sākas Kino Komūnas, ieeja tikai dalībniekiem, savukārt plkst. 20:30 @ KKC 1. stāvs: Kacekļu Nakts programma, ieeja bez maksas.

16. decembrī plkst. 19:00 @KKC 2. stāvs: noslēguma darbu prezentācijas, plkst. 21:00: Komūnas noslēguma filmu programmas atkārtojums, ieeja bez maksas.

Vairāk: www.2annas.lv

Foto: Publicitātes foto 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV