Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Kino Bize atklās ar Alisones Kleimanes meistardarbu

EasyGet.lv, 06.12.2012. 10:00

7. decembrī plkst. 19.00 ar filmu programmu Kaņepes Kultūras centrā tiks atklāts neliels, mājīgs kinoteātris "Kino Bize".
Kino Bize atklās ar Alisones Kleimanes meistardarbu

Kinoteātra programmu veidos izaicinošs, atklāts neatkarīgo producentu veidots autorkino, kā arī tematiski veidotas retrospekcijas un īpašie notikumi. Kino Bize darbosies kā bezpeļņas organizācija ar 30 sēdvietām un seansiem katru dienu. Ieejas maksa sākotnēji būs 3 Ls ar atlaidēm junioriem un senioriem.

Kino Bize būs vieta, kur prioritāra loma ir augstai kvalitātei un pārdomātam, individuālam risinājumam un pieejai. Kinoteātris piedāvās ne vien filmu programmas, bet arī lekcijas, seminārus, jauno talantu iesaisti, kā arī dizainu un nosaukumu, kas ietver simbolisku norādi uz dažādu jomu sasaisti, sadarbību un turpinātību.

Kino Bize atklāšanas vakaru ievadīs Alisones Kleimanes 2012. gada augsti novērtētā filma „Ai Veivei: Nekad nenožēlo". Filma ir par pasaulē slaveno ķīniešu mākslinieku un sociālo aktīvistu Ai Veivei, kas pēdējos gados ir guvis plašu atzinību ar saviem mākslas projektiem, kas vērsti politiskas kritikas un provokācijas virzienā. Kleimanes smalki veidotais mākslinieka portrets sniedz niansētu ieskatu par mūsdienu Ķīnu un tās vienu no dedzīgākajiem pilsoņiem.

Pirmizrāde būs bez maksas, bet ar nosacījumu, ka neatkarīgi no dzimuma uz seansu ir jāierodas ar bizi. Notiks pirmā kinoteātra fotosesija ar skatītājiem galvenajā lomā, kā arī kinoteātra komanda sola palutināt ar atklāšanas gardumiem.

Vakaru turpinās regulārā programma. Gaidāma arī Andra Kupriša džeza un house mūzikas izlase un kosmosa skaņu meistara Oriole albuma prezentācijas nakts kopā ar kolēģiem no Dirty Deal Audio.

Filma tiks demonstrēta oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu valodā.

Ieeja - bez maksas. Norises vieta: Kaņepes Kultūras centrs, Skolas iela 15, Rīga.

Foto: Kadrs no filmas „Ai Veivei: Nekad nenožēlo". Publicitātes foto 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV