Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Dirty Deal Teatro notiks mūzikls bez mūzikas "Paslēpes"

EasyGet.lv, 10.12.2012. 09:25

22. decembrī plkst. 19:00 teātra Dirty Deal Teatro telpās norisināsies teātra kompānijas Cactus and Blanket mūzikls bez mūzikas "Paslēpes", informē producente Karlīna Voitika.

Cactus and Blanket teātra kompāniju veido Alisa Leimane - performances režijas pēdējā kursa studente Falmouth University (Falmutas universitāte) Lielbritānijā un performances dramaturgs Raiens Filipss (Ryan Phillips) (Londona, Lielbritānija).

Mākslinieku sadarbība aizsākās šogad maijā, kad Alisa Leimane spēlēja galveno lomu Raiena Filipsa teātra kompānijas DotInk interaktīvajā teātra performancē Wethey & Co (http://www.inkspace.biz/wethey), vēlāk Londonā Alisa Leimane piedalījās solo performanču festivālā un Marc Storora nodibinātajā performaneces vasaras projektā The Skin of My Teeth.
Performances projektu "Paslēpes" atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, pateicoties šim atbalstam projekts spēja piesaistīt četrus Latvijas Kultūras akadēmijas horeogrāfijas katedras absolventus - Katrīnu Albuži, Evitu Biruli, Sergeju Taraseņu un Santu Kanseviču.

Performanci caurvij apslēptā tēma, atmiņas, noslēpumi un simboliski daudz ietvertāka nozīme, kas tiek apslēpta un kuras pētīšana ir projekta kodols. Kā liecina mūzikla bez mūzikas nosaukums "Paslēpēs" – nekas nav tā, kā tas izskatās, tas runā par lietām, kuras cenšamies apslēpt un veidu, kā mēs tās cenšamies atrast.

Šajā procesā ļoti svarīga ir katra apmeklētāja līdzdalība. Mūzkls bez mūzikas "Paslēpes" ir vienreziēja performanece, kurā būs iespējams piedalīties ierobežotam dalībnieku skaitam. Pasākums ir bezmaksas, lai saņemtu ielūgumu uz pasākumu, jāaizpilda pieteikuma anketu - http://dirtydeal.lv/teatro/2012/11/13/paslepes/ .

Alisa Leimane, komentējot projekta "Paslēpes" tapšanas gaitu, atzīst, ka nav izmantots specifisks dramaturģisks teksts un no dalībniekiem netiek prasīta tēla izveide. Lai panāktu absolūtu patiesības ilūziju skatītājā un skatuves māksliniekā, jābūt pilnībā klātesošam telpā un laikā. Izrādes dramaturģiskais materiāls tiks radīts procesā, jo ir saistīts ar autoru darba metodēm un katra projektā iesaistītā dalībnieka un skatītāja individualitāti.

Projektu atbalsta: Valsts Kultūrkapitāla fonds, "R.D.A.", "Reinfelds", "Lāču Ledus", "Altia Latvija", "AS Antalis", "Gutenbergs Druka".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV