Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

„Zīmējumu teātris" aicina uz izrādēm Latvijas pilsētās

EasyGet.lv, 11.12.2012. 10:57

Tinot papīru ruļļus un spicējot otas, režisors Varis Klausītājs un viņa izlolotais „Zīmējumu teātris" dodas ciemos pie lieliem un maziem skatītājiem un līdzi zīmētājiem Latvijas pilsētās, informē teātra pārstāve Laura Lizuma.
„Zīmējumu teātris" aicina uz izrādēm Latvijas pilsētās

Uzsākot nedēļu, pirmdienas pēcpusdienā „Zīmējumu teātris" viesojās Vecumnieku tautas namā, biedrības ASCENDUM projekta „Garā Pupa" ietvaros izzīmējot stāstus par vilku pelēci vienā no pirmajām Vara Klausītāja zīmējumu izrādēm „Vilks". Valodu spēles, tautasdziesmas, mūzika un mīklas izrādes laikā savijas ar kustīgām gleznām, piepildot telpu ar pasaku tēliem un aicinot skatītājus līdzdarboties krāsainu dzīvnieku meža radīšanā. Vilka vilcēju lomās Varis Klausītājs, Kārlis Krūmiņš, Marta Ančevska un Jana Jankovska.

Izrāde tiem, kas nebaidās no vilka, nākannedēļ būs skatāma arī Alūksnes pusē, savukārt, sestdien, 15. decembrī plkst. 12:00„Zīmējumu teātris" dodas uz Valmieru, lai mākslas galerijā „Laipa" mazajiem valmieriešiem stāstītu „7 pasakas par Ņukucīti". Dzejnieka Aivara Neibarta radītais Ņukucītis izrādes laikā izdzīvo septiņus stāstus, kas savijas papīra loksnēs un pārtop papīra kalnos, kuros iemājo gan gleznotāja Anda Lāce, gan dejotāja Agnese Bordjukova un pasaku teicējs Varis Klausītājs.

Izrāde „7 pasakas par Ņukucīti" būs īpašs veltījums arī Mazsalacas novada pirmsskolas vecuma bērniem, kurus „Zīmējumu teātris" plāno apciemot tūlīt pēc Ziemassvētkiem, 27. decembrī.

Pateicoties Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstam, „Zīmējumu teātra" viesizrādes Latvijas pilsētās un reģionos turpināsies arī nākamajā gadā, tāpēc, palēnām zīmējot braucienu kartes un maršrutus, aicinām pieteikties visus, kas vēl nav pazīstami ar „Vilku", kas vēl nav dzirdējuši „7 pasakas par Ņukucīti", kā arī laidušies līdzi „Dzejtaurenim", vai raisījuši savus iztēles mezglus improvizēto zīmējumu monoizrādē „Lūdzu".

Ikvienu brīdi „Zīmējumu teātris" bildēs un rakstos arī atrodams tīmekļa mājvietā http://zimejumuteatris.lv/, bet par jaunākajiem jaunumiem gādā „Zīmējumu teātra" ziņneši sociālajos tīklos.

Foto: Zīmējumu izrāde „Vilks". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV