Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Sākas biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm februārī

EasyGet.lv, 12.12.2012. 11:56

13. decembrī sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz visām Dailes teātra februāra izrādēm, kuru vidū ir pirmizrādes „Vienrocis no Spokānas", „Mīļais melis" un „Salome", kā arī mūzikls „Oņegins", uz kuru biļešu pārdošana sākās jau novembrī, informē teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

5. februārī Kamerzālē gaidāma režisora Jurija Djakonova iestudētās Mārtina Makdonas melnās komēdijas „Vienrocis no Spokānas" pirmizrāde. Īru rakstnieka Mārtina Makdonas vārds ir kļuvis par dramaturģijas kvalitātes garantu. „Vienrocis no Spokānas" (2010) izspēlē rūgtu komiksu, bet lugas uzmācīgu ideju apsēstie tipi ir dabiski meļi, avantūristi, vientuļnieki un... arī kas cits. Pirms 27 gadiem urlas ir nogriezuši Kārmaiklam roku. Kopš šī brīža laiks ir apstājies, un visu turpmāko dzīvi viņš ir veltījis tam, lai dabūtu to atpakaļ. Viņš zina, ka roku vairs nepiešūs, ka – visticamāk – tās vairs sen nav, tomēr viņš apgalvo, ka tas nav trakums. Viņam ir mērķis. Plāns. Viņš ierodas kādā nomaļā viesnīcā, kur beidzot varbūt viņa cerības piepildīsies. Bet ķildīgais pārītis, kuriem ir pārdodama kāda roka, izrādās visai draņķīgi blefotāji. Trijotnei apmainoties ar savstarpējiem pārmetumiem un mētājoties ar rasistiskiem un seksuāliem epitetiem, šīs jautrās mežonības vidū ierodas viesnīcas kalpotājs, kurš acīmredzami cieš no nopietnas depresijas par to, ka dzīvē nekas nenotiek. Visai aizdomīga kompānija! Izrādē spēlēs Ģirts Ķesteris, Lauris Subatnieks, Gints Andžāns un Dārta Daneviča.

Kārļa Lāča, Jāņa Elsberga un Evita Mamajas mūzikla „Oņegins" pirmizrāde gaidāma 22. februārī. Iestudējuma režisors ir Dž.Dž.Džilindžers, un tas veidots pēc Aleksandra Puškina darbu motīviem. Mūziklā „Oņegins" Jevgeņija Oņegina lomā būs Artūrs Skrastiņš, Aleksandru Sergejeviču Puškinu atveidos Intars Busulis, Tatjanas lomā - Ieva Segliņa, Vladimira Ļenska tēlā iejutīsies Artis Robežnieks, bet Ilze Ķuzule-Skrastiņa būs Olga. Pārējās lomās: Ērika Eglija, Madara Kanele, Intars Rešetins, Valdis Liepiņš, Dainis Gaidelis, Lauris Dzelzītis, Ilze Vazdika, Mirdza Martinsone, Lilita Ozoliņa, Akvelīna Līvmane, Indra Briķe, Lidija Pupure, Marīna Janaus, Esmeralda Ermale, Ligita Skujiņa, Sarmīte Rubule, Aija Dzērve, Inita Dzelme, Harijs Spanovskis, Jānis Paukštello, Juris Kalniņš, Juris Frinbergs un Aldis Siliņš.

23.februārī Kamerzālē paredzēta Dailes teātra izcilo aktieru Olgas Dreģes un Jura Strengas jubilejas iestudējuma „Mīļais melis" pirmizrāde. Džeroma Kiltija komēdiju pēc Džordža Bernarda Šova un Stellas Kempbelas vēstulēm iestudēs Kārlis Auškāps. „Es neko neprasu, tikai to, lai viss būtu tā, kā es vēlos!" – tik bezkaunīgs teiciens var piederēt vienīgi sarkastiskajam īru dramaturgam Džordžam Bernardam Šovam. Ironiskais autors un angļu aktrise misis Stella Kempbela gandrīz pusgadsimtu viens otram raksta simtiem vēstuļu. Tās ir mīlas vēstules un oficiālas vēstules, laimīgas un skumjas, cerību pilnas un izmisīgas, - vesela mūža vēstules.

24. februārī Mazajā zālē notiks Oskara Vailda lugas „Salome" iestudējums, ko veidos režisore Laura Groza-Ķibere. Sava laika kultūras un mākslas simbols, skaistuma apustulis un paradoksu princis Oskars Vailds attiecās pret skaistumu kā ticīgais pret Dievu, likdams estētikas reliģiju kristīgās reliģijas vietā. Pagāniskās saldkaisles un kristietiskās morāles sadursme grēku padara dziļi poētisku un apreibina prātu juteklisko tēlu orģijās. 1920. gadā nodibinot Dailes teātri, Eduards Smiļģis iestudē „Salomi" jau pirmajā sezonā un pats izrādē tēlo Hērodu. „Mīlestības noslēpums ir lielāks nekā nāves noslēpums," saka Salome dažus mirkļus pirms nāves. Mīlestības iznīcinošā kaislība var tikt piepildīta vienīgi nāvē. Atrisinājums nāk kā lavīna, noslēgums ir pārsteidzošs un satricinošs. „Salome" ir kā smagas, apdullinošas smaržas, kā biezs, salds, lipīgs vīns – vai varbūt asinis? Izrādē spēlēs Kristīne Nevarauska, Juris Bartkevičs, Gints Grāvelis, Vita Vārpiņa, Dainis Grūbe, Kristaps Rasims, Mārtiņš Počs, Artūrs Dīcis, Pēteris Gaudiņš, Pēteris Liepiņš

7. februārī pēdējo reizi tiks rādīta izrāde „Atvadas jūnijā", bet 17.februārī - Harija Gulbja lugas „Cīrulīši" iestudējums. Februāra piedāvājums par īpašām cenām būs komēdijas „Ar vīru nav viegli" izrādes 6. un 7.februārī, kad visu biļešu cena - Ls 3 un Ls 4.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV