Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Lielākie kultūras un izklaides notikumi 2013. gadā Liepājā

EasyGet.lv, 13.12.2012. 12:22

Liepājas Kultūras pārvalde ir apkopojusi informēciju par lielākajiem festivāliem, pasākumiem un koncertiem, kas 2013. gadā norisināsies Liepājā.
Lielākie kultūras un izklaides notikumi 2013. gadā Liepājā

Koncertcikls "Iededz gaismu"

Jau trešo ziemu pēc kārtas organizācija „Via Cultra" piedāvā gada tumšākajā laikā gaismu un siltumu atrast kopā ar izciliem latviešu mūziķiem koncertciklā „Iededz gaismu". Piecu koncertu sezonā skanēs gan kamermūzikas klasika, gan mūsdienīgas intonācijas, gan muzikāli literāri uzvedumi. Koncerti notiks mājīgajā Hika zālē viesnīcas „Promenāde" ēkā.

Lielkoncerts „Andrim Ērglim 30"

Savos trīsdesmit Andris Ērglis paspējis mācīties sitaminstrumentu spēli, strādāt gan Liepājas Simfoniskajā orķestrī, gan mūzikas skolā par pedagogu. Kopā ar Jāni Strazdu izveidot grupas „Berm" un „Cacao", bijis „Bonaparti.lv" dalībnieks un pārstāvējis Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā. Daudzu klausītāju iemīļotais dziedātājs Andris Ērglis savā jubilejas reizē uz skatuves muzicēs kopā gan ar māksliniekiem, kuriem bijusi liela nozīme viņa karjeras attīstībā, gan vienkārši draugiem un domubiedriem dzīvē un mūzikā. Viņu vidū būs maestro Raimonds Pauls, komponists Jānis Lūsēns, dziedātāji Igo, Zigfrīds Muktupāvels, Ance Krauze, mūziķi Jānis Strazds, Māris Kupčs, Aivars Meijers, Gundars Lintiņš, Mārcis Auziņš, Juris Kristons, bigbends „Mirāža" un daudzi citi.

Pasākums "10 dienas ar Mārtiņu Freimani"

7. februārī Liepājā, Olimpiskā centra Rožu zālē notiks Mārtiņa Freimaņa dzimšanas dienas pasākums, kuru rīko „Mārtiņa Freimaņa fonds".
Pasākumā skanēs Mārtiņa dzeja, tiks demonstrēta Arvīda Krieva dokumentālo filma par grupas „Tumsa" un Mārtiņa Freimaņa ikdienu „Dzīve kā košums", kā arī notiks vērienīgs koncerts, kurā piedalīsies dažādi mūziķi un izpildītāji.
Pasākums plānots kā noslēgums 10 dienu garam pasākumu ciklam „10 dienas ar Mārtiņu Freimani", kura ietvaros mūziķa vārdā nosauktais fonds rīkos dažādus pasākumus visā Latvijā.
Visi ienākumi tiks novirzīti fonda mērķu īstenošanai.

Sporta deju sacensības "Dzintarlāse - 2013"

9. martā Liepājas Latviešu biedrības namā norisināsies starptautiskas sporta deju sacensības „Dzintarlāse". Sacensības ir tradicionālas un iekļautas Latvijas Sporta deju federācijas kalendārā. Sacensību ietvaros notiks Latvijas kausa izcīņas posms vairākās kvalifikācijas klasēs. Sacensības organizē sporta deju klubs "Aura".

Liepājas dzimšanas dienas pasākumu cikls "Liepāja - Tava un mana"

Marts ir Liepājas dzimšanas dienas mēnesis, kad pilsētā notiek dažādi kultūras un izklaides pasākumi.

Koncertprogramma "Zelta dziesmas"

Pavasarī, kad Liepāja svin dzimšanas dienu, otro gadu pēc kārtas tiks organizēts šlāgermūzikas lielkoncerts. 16. martā pulksten 14:00 Liepājas Olimpiskā centra arēnā ar koncertprogrammu „Zelta dziesmas" uzstāsies tautā populāras un iemīļotas šlāgergrupas, kā „Dakota", „Klaidonis" un „Sestā Jūdze".

Svētku pasākums "Liepāja svin!"

2013. gada 16. marta vakarā Liepājas Olimpiskajā centrā notiks pasākums „Liepāja svin!". Uzstāsies Latvijā labi pazīstamas un iecienītas mūzikas grupas, kā arī gaidāmi citi pārsteigumi par godu Liepājas dzimšanas dienai.

Pasākums "Goda un Gada liepājnieks"

Ik gadu 18. martā Liepāja svin savu dzimšanas dienu. Šajā dienā īpaši tiek godināti tie cilvēki, kas Liepājas labā paveikuši ko nozīmīgu un, pēc liepājnieku domām, ir pelnījuši saukt sevi par Goda un Gada liepājniekiem.

Tautas deju festivāls "Aprīļa pilieni"

9. festivāls pulcē vienkopus Latvijas deju kolektīvus, stiprinot "Dziesmu un deju svētku" tradīciju, veicinot jauniešu un vidējās paaudzes dejotāju fiziskās un radošās aktivitātes, ik gadu piešķirot ceļojošo balvu "Lielais piliens".
Liepājā festivāls notiks 6. aprīlī.

Bērnu un jauniešu pūtēju orķestru un ansambļu ritmiskās mūzikas konkurss-festivāls "Vēju ritmi"

2013. gada 26. aprīlī Liepājas Emiļa Melngaiļa mūzikas vidusskolā norisināsies jau tradicionālais festivāls „Vēju ritmi", kurā piedalās vairāki simti bērnu un jauniešu no visas Latvijas. Šajā gadā būs dalībnieki arī no Lietuvas pilsētām – Palangas un Klaipēdas.

Liepājas Džeza mēnesis

No 6. līdz 27. aprīlim Liepājā tradicionāli skan blūzs un džezs. Liepājā dažādi koncerti un performances gaidāmas Liepājas klubos un brīvdabā.

Starptautiskais Pianisma zvaigžņu festivāls Liepājā

2012. gadā Pianisma Zvaigžņu festivāls nosvinēja 20. dzimšanas dienu. Tas ir tradīcijām bagāts festivāls, kas Liepājā pulcē pianistus no visas pasaules.
2013. gadā festivāla koncerti izskanēs no 18. līdz 21.aprīlim Liepājas Latviešu biedrības namā.

Baltijas valstu amatierteātru festivāls "Te un nekur citur"

2013. gadā 4. un 5. maijā Liepājas Latviešu biedrības namā festivāls pulcēs Baltijas valstu amatierteātru kolektīvus, kas Liepājā izrādīs savus jaunākos iestudējumus.
Liepājā ir senas uz stabilas teātra tradīcijas, tāpēc festivāls ir ļoti gaidīts!

Latvijas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas diena

4. maijā Liepājā norisināsies 2. Latvijas filmu maratons, kurā bezmaksas kinoteātrī "Balle" visas dienas garumā tiks demonstrētas dažādas latviešu režisoru veidotas animācijas filmas, īsfilmas, dokumentālās filmas un mākslas filmas. Tiks popularizēts arī lokālais kino, aicinot savus darbus maratonam pieteikt arī vietējos māksliniekus.

Svētki dārzkopjiem „Pavasaris ziedos"

Ar krāšņiem viengadīgo un daudzgadīgo ziedu stādiem, košumkrūmiem rožu dēstiem un citām dārzam noderīgām lietām tiek plānots aptvert plašu teritoriju pašā Liepājas sirdī - Rožu laukumā. Latvijas stādu audzētāji, dārza inventāra un citu dārzam noderīgu lietu tirgotāji aicināti pieteikt savu dalību gadatirgum.

Starptautiskā akcija "Muzeju nakts" un Liepājas Kultūras nakts „Akti naktī"

Liepājā Starptautiskā muzeju nakts ir viens no apmeklētākajiem pasākumiem. Muzeju nakts akcija vēršas plašumā, tāpēc 2013. gada 18. maijā tiks organizēta arī Liepājas Kultūras nakts „Akti naktī". Kultūras nakts norisināsies visā pilsētā ar koncertiem, gaismas spēlēm, projekcijām, izstādēm un akcijām.

Amatniecības festivāls "Līvas ciems"

Viens no vērienīgākajiem tradicionālās kultūras pasākumiem Latvijā – amatniecības festivāls „Līvas Ciems"- apvieno tradicionālo kultūru, mākslu un amatniecību. Ik gadu tajā piedalās vairāk nekā 200 amatnieki un dažādu arodu pratēji no visas Latvijas.
2013. gadā Liepājas promenādē festivāls norisināsies 18. un 19. maijā.

Svētki visai ģimenei "Lielmutis Fricis un Lielmute Marta"

No 31. maija līdz 2. jūnijam Liepājā notiks svētki visai ģimenei „Lielmutis Fricis un Lielmute Marta". Tādu otru svētku Latvijā nav! Bērni un viņu vecāki varēs piedalīties radošās darbnīcās, sadziedāties ar lielo kori, sadejoties lielajā dejā, piedalīties lielajā gājienā, iet rotaļās un izpriecāties atrakcijās!

Sajūtu mākslas festivāls "Liepājas vasara"

Izcilā diriģenta, Goda liepājnieka Valda Vikmaņa iedibinātā tradīcija - simfoniskās mūzikas festivāls "Liepājas vasara" 2013. gadā norisināsies visas vasaras garumā, apvienojot ne tikai mūziku, bet arī brīvdabas kino, cirka un teātra izrādes Liepājas ielās, modes un mākslas aktivitātes brīvdabā.

Elektroniskās mūzikas festivāls "Shine Cafe"

Jau ceturto gadu 5. un 6. jūlijā Liepājā notiks starptautisks elektroniskās mūzikas festivāls "Shine Cafe". Tas pulcē māksliniekus un elektroniskās mūzikas cienītājus no visas Latvijas, kā arī no ārvalstīm.

Starptautiskais gleznotāju un zīmētāju plenērs "Liepājas marīna 2013. Atmuitots"

Ik gadu Liepājā ierodas mākslinieki no dažādām valstīm, lai savos zīmējumos un gleznās iemūžinātu dažādas Liepājas ainavas, arhitektūru un, protams, jūru. Mākslinieku darbi plenēra noslēgumā tiek apkopoti izstādē.
2013. gadā plenērs norisināsies no 1. līdz 6. jūlijam.

Mūzikas festivāls „Summer Sound Liepāja 2013"

Jau trešo gadu 12. un 13. jūlijā skaistajā Liepājas pludmalē norisināsies mūzikas festivāls "Summer Sound Liepāja 2013". Tas pulcē tūkstošiem cilvēku, kuri bauda kvalitatīvu mūziku ārvalstu un pašmāju mākslinieku izpildījumā. Festivāla pludmales un parka teritorijā valda jautra un sirsnīga atmosfēra, kas vilina tūkstošiem apmeklētāju no visas Latvijas un ārvalstīm.

Fontaine festivāls 2013

Roks un brīvība valda "Fontaine festivalā", kas ik gadus notiek Liepājā „Fonteina impērijā". Ostas tuvums un bezrūpīgā atmosfēra festivālam piešķir savu šarmu!
2013. gadā festivāls notiks no 9. līdz 11. augustam.

Starptautiskais ielu teātru festivāls "Zeme.Debess.Jūra"

Ielu performances, dzīvās skulptūras un dažādi akrobātiski priekšnesumi priecē skatītājus 2. un 3. augustā. Šajā gadā festivāls paplašina savu mērogu un dažādi priekšnesumi notiks Liepājas Pētertirgū, Zivju ielā, pagalmos.

Festivāls "Via Baltica" un Senā uguns nakts pie Baltijas jūras

No 16. līdz 25. augustam Liepājā notiks festivāls "VIA Baltica", kas tiek organizēts par godu vēsturiskajai akcijai "Baltijas ceļš". Festivāla laikā notiks kamermūzikas koncerti, lekcijas, izstādes.
Profesionāļu aprindās augstu novērtēts, liepājnieku un pilsētas viesu iecienīts Baltijas valstu kamermūzikas festivāls piedāvās arī konferenci un izstādi. Festivāls noslēgsies ar Senās uguns nakti Liepājas pludmalē.

Dzejas dienas Liepājā

Šajās dienās Liepājā godā tiek celtas grāmatas un to radītāji – literāti. Autorvakari, diskusijas, semināri, meistarklases, tikšanās ar dzejniekiem no Latvijas un ārvalstīm, literāri muzikāli uzvedumi un daudz citu interesantu aktivitāšu.

12. Starptautiskais Liepājas Ērģeļmūzikas festivāls

No 16. līdz 22. septembrim Ērģeļmūzikas festivāls Liepājā notiks jau 12. reizi, piedāvājot klausītājiem izcilu ērģelnieku sniegumu skaistajā Liepājas Svētās Trīsvienības katedrālē. Festivāls ir kā slavinājums pasaulē lielākajām nepārbūvētajām mehāniskajām ērģelēm, kas rotā dievnamu un ir viens no atpazīstamākajiem kultūrvēstures mantojuma objektiem Liepājā un Latvijā.

Krievijas labāko teātru festivāla "Zelta maska" izrādes Liepājā

Krievijas izcilāko teātru festivāls "Zelta maska" Latvijā notiek tikai trīs pilsētās - Rīgā, Liepājā un Ventspilī. Tā ir iespēja liepājniekiem redzēt labāko Krievijas profesionālo teātru izrādes uz Liepājas teātra skatuves. Festivāls Liepājā viesosies oktobrī.

Starptautiskais bērnu baleta un deju festivāls

2013. gadā festivāls norisināsies divas dienas, paplāšinot dalībnieku skaitu un viņu pārstāvēto valstu amplitūdu. Festivāla norise plānota oktobrī.

Lāčplēša dienas Lāpu gājiens

11. novembrī notiks tradicionālais lāpu gājiens uz Ziemeļu kapiem, kur tiek godināti tie, kuri dāvāja mums savu valsti un cīnījās par tās neatkarību. Gājienā ik gadu iesaistās vairāki simti cilvēku, rokās nesot aizdegtas lāpas. Patriotiskas jūtas un sirsnība vieno gan jauno paaudzi, gan vecākā gada gājuma ļaudis.

Latvijas Republikas dzimšanas dienas svinības

Lai kādi laika apstākļi būtu, 18. novembrī liepājnieki pulcējas kopā, lai sveiktu Latviju dzimšanas dienā.

Sporta deju sacensības "Dzintarlāsīte - 2013"

30. novembrī Liepājas Latviešu biedrības namā notiks starptautiskas sporta deju sacensības. Sacensības ir tradicionālas un iekļautas Latvijas Sporta deju federācijas kalendārā. Sacensību ietvaros notiks Latvijas kausa izcīņas posms vairākās kvalifikācijas klasēs. Sacensības organizē sporta deju klubs "Aura".

Ziemassvētku pasākumu cikls Liepājā

Jau ar pirmajām decembra dienām Liepāja sāk rotāties skaistā noformējumā. Pilsētā lidinās enģeļi, koši jo koši mirdz rotājumi skaistajā Ziemassvētku eglē, gavilē ķekatu tēli un bērni rotaļājas piparkūku mājiņās. Skaisto svētku laiku Liepājā iespējams aizvadīt, apmeklējot visdažādākos, koncertus, teātra izrādes, radošās darbnīcas, tirdziņus un citus pasākumus.

Liepājas Ziemassvētku egles iedegšanas pasākums

Ik gadu Liepājā koši un atraktīvi tiek sagaidīts Ziemassvētku laiks.1. decembrī pilsētā iemirdzas skaistā Ziemassvētku egle un dažādi citi skaisti noformējuma risinājumi priecē liepājniekus un Liepājas viesus.

Jaunā gada sagaidīšana Liepājā

31. decembrī tradicionāli Liepājas Svētās Trīsvienības katedrālē notiek Vecgada koncerts, bet pēc tam liepājnieki pulcējas Rožu laukumā uz svētku uguņošanu, lai viens otru sveiktu gadumijā un vēlētu laimes!

Informācijai par Liepājā notiekošajiem kultūras un izklaides pasākumiem sekojiet līdzi mājas lapas www.liepajaskultura.lv kalendārā. Par jaunumiem uzziniet: www.twitter.com/liepajaskultura

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV