Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Jaunā režisore Lauma Balode gūst panākumus kinofestivālā Polijā

EasyGet.lv, 14.12.2012. 09:04

No 5.līdz 9. decembrim Polijā notika 7. Starptautiskais īsfilmu festivāls ZubrOFFka, kur vienu no galvenajiem apbalvojumiem saņēmusi latviešu režisores Laumas Balodes īsfilma "Sterilā zona", informē Elina Zazerska. Īsfilma tika iekļauta Eastward Window programmā, un sešpadsmit filmu konkurencē tā izcīnīja godpilno trešo vietu. ZubrOFFka savā pastāvēšanas laikā ir kļuvis par vienu no svarīgākajiem kino notikumiem Polijā.
Jaunā režisore Lauma Balode gūst panākumus kinofestivālā Polijā

ZubrOFFka Eastward Window konkursa programmā līdz ar L. Balodes "Sterilo zonu" tika iesniegtas filmas no Krievijas, Čehijas, Slovākijas, Slovēnijas, Rumānijas, Montenegro un Baltijas valstīm.

"Sterilā zona" ir traģikomisks stāsts par medicīnas studentu Kristapu, kurš sapņo kļūt par ķirurgu, tikpat izcilu kā viņa tēvs. Bet vienā no pirmajām operācijām Kristaps noģībst... Tālāk skatītājs nokļūst vietā, kur uzmanīgi var vērot jaunā studenta attiecības ar asinīm, ģimenes nostāstiem, mīļoto un sevi. Filmas galveno varoni atveido aktieris Jurģis Spulenieks, operators ir Aleksandrs Grebņevs, montāža – Roberts Rubīns, producente Elīna Zazerska.

Filmas pirmizrāde Rīgā notika 2012. gada 2. februārī kinoteātrī Splendid Palace un vēlāk tā tika demonstrēta visos reģionu centros Latvijā. "Sterilā zona" piedalījusies arī tādos festivālos kā CinEAST Luksemburgā, Lielajā Kristapā un 2Annas, kur tā ieguva sponsora balvu.

Filma "Sterilā zona" ir režisores Laumas Balodes maģistra darbs, beidzot Latvijas Kultūras akadēmiju. Lauma filmu režiju apguvusi arī Polijā Andrzej Wajda Master School of Film Directing, aktiermeistarību un režiju - Panstwowa Wyzsza Szkola Teatralna im. Ludwika Solskiego w Krakowie. "Sterilā zona" ir Laumas debija aktierkino un tapusi, pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda, biedrības Labie darbi, Latvijas Kultūras akadēmijas, SIA Cinevera LV, riverbed.lv, Tritone Studio un Jura Podnieka studijas atbalstam.

Filmas treileri var noskatīties - http://vimeo.com/30514193

Foto: Kadts no īsfilmas "Sterilā zona". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV