Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Katastrofu trillera „Baiļu līcis" sižeta pamatā ir reāli notikumi

EasyGet.lv, 14.12.2012. 09:48

Filmas „Lietus cilvēks" režisors Berijs Levinsons uzņēmis katastrofu trilleri „Baiļu līcis". Latvijas kinoteātros filma tiks demonstrēts no 4. janvāra.

Režisora Berija Levinsona stilu nav grūti atpazīt – katrā no savām 15 pirmajām filmām viņš iedalījis Ralfam Tabakinam pa lielākai vai mazākai lomai. Režisors uzskatīja šo aktieri par savu talismanu. Berijs Levinsons kļuva slavens, kad uzņēma daļēji autobiogrāfiskas filmas ar varoņiem no Baltimoras – „Ēstuvi", „Skārda cilvēkus" un „Avallonu".

Visvairāk Berija Levinsona vārds daudzināts pēc filmas „Lietus cilvēks" demonstrēšanas. Šis šedevrs nominēts 21 balvai un ieguvis 17 balvas, tai skaitā četrus „Oskarus". Savas paaudzes talantīgākais amerikāņu režisors Berijs Levinsons pēta cilvēci dažādos aspektos – sākot ar migrācijas problēmām un beidzot ar politisko satīru.

Viens no Levinsona iecienītajiem paņēmieniem ir reālu faktu izmantošana filmās. Režisora pēdējā darba – katastrofu trillera „Baiļu līcis" sižeta pamatā ir reāli notikumi Česapīkas pilsētiņā. Levinsons izmantojis skandalozo stāstu par piesārņoto Amerikas piekrasti filmā par cilvēces bailēm, un šim šausmu trillerim ir negaidītas beigas.

Katastrofu trilleris „Baiļu līcis" tiks demonstrēts Latvijas kinoteātros no 4. janvāra.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV