Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Kino Bize demonstrēs filmas „Pašpuika" un „Rīt"

EasyGet.lv, 14.12.2012. 11:32

Šodien plkst. 19:00 kinoteātra Kino Bize regulārajā repertuārā iekļauta Selīnes Skiammas otrā filma „Pašpuika" un Andreja Grjazeva filma „Rīt".
Kino Bize demonstrēs filmas „Pašpuika" un „Rīt"

Jaunā, talantīgā franču režisore Selīne Skiamma par filmu „Pašpuika" paspējusi iegūt balvas tādos starptautiskas nozīmes festivālos kā Berlīnes, Turīnas, Sanfrancisko, Buenosairesas un citos filmu festivālos.

Stāsts ir par desmitgadīgo Lauru, kas, pārvācoties ar ģimeni uz jauno dzīvesvietu, pagalmā ar bērniem sevi iepazīstina kā zēnu. Ļauties notikumu gaitai vai pastāstīt patiesību? Vasara ir īstais laiks spēlēm, un Laura kļūst par Mikaelu. Viņa ļoti ātri iekļaujas starp pārējiem puikām, taču ir pietiekami citādāka, lai iepatiktos Lizai un viņa tajā iemīlētos. Laura izmanto savu jauno identitāti, līdz sāk tuvoties rudens skolas laiks un mulsinošā noslēpuma nasta kļūst arvien smagāka.

Vakaru plkst. 21:00 turpinās 2012. gadā neskaitāmu filmu festivālu programmās iekļautā režisora Andreja Grjazeva filma „Rīt". Tā ir par spilgtāko Krievijas mākslinieku grupu „Karš" (Война), kas dzīvo pagrīdē un realizē mākslas akcijas, kas balansē uz robežas starp mākslas izpausmēm un kriminālpārkāpumiem. Viņus sauc par huligāniem, pasniedz valsts apbalvojumu un iesēdina cietumā. Viņu drosmīgie politiskie izteikumi satrauc visus – no ierindas interneta komentētājiem līdz grafiti māksliniekam Banksijam (Banksy). Viņi dzīvo šodienai cerībā, ka rīt spēs visu izmainīt.

Filma tiek demonstrēta oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu valodā. Ieeja: 3 Ls, atlaides skolniekiem, studentiem un senioriem.Norises vieta: Kaņepes Kultūras centrs, Skolas iela 15, Rīga.

Kino Bize ir neliels, mājīgs kinoteātris Rīgas centrā, kur regulāro programmu veido izaicinošs, atklāts neatkarīgo producentu veidots autorkino, lekcijas un semināri, kā arī paredz dizainu un nosaukumu, kas ietver simbolisku norādi uz dažādu jomu sasaisti, sadarbību un turpinātību. 

Foto: Kadrs no Andreja Grjazeva filmas „Rīt". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV