Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Ziemassvētku filmu top 7

Violanta Dzene, 17.12.2012. 09:15 | komentāri (5)

Ziemassvētki ir skaistākais laiks gadā, kad iespējams noticēt brīnumam! Svētku sajūtu radīšanai palīdz iepirkšanās, egles un mājas rotāšana, Ziemassvētku dziesmas un neatņemama svētku sastāvdaļa ir arī sev iemīļotu filmu skatīšanās. Tas ir kā vesels rituāls, lai sagatavotos svētkiem, uzņemot pozitīvas emocijas un pārvērtējot galvenās dzīves vērtības, par kurām lielāka daļa svētku filmu atgādina.
Ziemassvētku filmu top 7

Šoreiz piedāvāju savu Ziemassvētku filmu top 7 :

"Tāda ir mīlestība" (2003)

Šī, nenoliedzami, ir viena no visu laiku romantiskākajām Ziemassvētku filmām. Tā stāsta par mīlestību, kas ir visapkārt. Filma seko dažādiem savstarpēji nesaistītiem mīlas stāstiem. Sākot ar premjerministru, kurš, būdams rūdīts vecpuisis, iemīlas jaunā meitenē Natālijā; rakstnieku, kuram salauztu sirdi palīdz izdziedēt francūziete; jaunu sievieti, kura ir bezpalīdzīgi iemīlējusies kautrīgajā kolēģī Karlā; jaunlaulātu pāri, kuru mīlestībai rodas pirmie pārbaudījumi; sievu, kura jūt atsvešināšanos no sava vīra; līdz kāda skolēna pārdzīvojiem, kurš alkst iepatikties skolas populārākajai meitenei. Filmas varoņi mīl, šķiras, smejas, skumst un atkal mīl.

"Tāda ir mīlestība" piedāvā pilnu emociju gammu, jo tā pievēršas dažādām attiecību šautnēm – laimīgām un skumjām, veiksmīgām un neveiksmīgām, ar nākotni un bez tās. Filma piedāvā skaistus laimes pilnus brīžus, kā arī aizkustinoši skumjus, un tas viss ar lieliskiem britu aktieriem - Hjū Grantu, Kolinu Fērtu, Emmu Tomsoni, Keiru Naitliju u.c.

Pats galvenais - filma atklāj pašu svarīgāko Ziemassvētkos - mīlestību.

"Ziemassvētku dziesma" (2009)

Animācijas filma ar Džimu Keriju galvenajās lomās stāsta par sīkstuli - Ebenizēru Skrūdžu, kurš vienas nakts laikā izdzīvo vairākus savas dzīves stāstus. Skrūdžs ir cietsirdīgs un egoistisks cilvēks, viņu neinteresē ne draudzība, ne mīlestība, ne Ziemassvētki, tikai un vienīgi nauda.

Ziemassvētku vakarā viņu apciemo Džeikona Mārlija rēgs, kurš viņu brīdina par trīs maģisku būtņu sastapšanu. Tie ir pagātnes, tagadnes un nākotnes rēgi, kuri liks Skrūdžam izdzīvot trīs, neticamus stāstus. Tie parāda, cik nožēlojama ir viņa eksistence un kāds drausmīgs liktenis gaida viņu, ja viņš turpinās domāt tikai par sevi. Neticamā tikšanās ir gluži kā Ziemassvētku brīnums, kas palīdzēs vecajam sīkstulim aptvert patiesās dzīves vērtības.

Aizkustinošs, sirdi sildošs stāsts par to, ka dzīve spēj dot otru iespēju. Skrūdžs ir viens no visvairāk izmantotājiem Čārlza Dikensa grāmatu varoņiem, tāpēc šī jaunā, ar moderno tehnoloģiju palīdzību radītā animācijas filma nebūs nekas jauns. Lai gan jāsaka, ka Ziemassvētkiem šis stāsts ir kā radīts, turklāt patiks gan pieaugušajiem, gan bērniem.

"Viens pats mājās" (1990)

Ir Ziemassvētku laiks, un Makkalisteru ģimene grasās svētkus pavadīt Parīzē. Brauciena rītā ģimene aizguļas, tāpēc lielā steigā viņi aizmirst mājās jaunāko ģimenes atvasi - astoņgadīgo Kevinu. Palicis viens pats mājās, Kevins nebūt neskumst, tā vietā viņš izbauda pats savas brīvdienas, līdz atklājas, ka viņa māju grasās aplaupīt divi ne parāk gudri zagļi – Harijs un Mārvs. Kevins ir pietiekami atjautīgs un izdomas bagāts, lai sarīkotu abiem zagļiem tādas lamatas, kādas viņi noteikti nebija gaidījuši no astoņgadīgā puikas.

Šo filmu varētu nosaukt gluži par bērnības klasiku. Lai gan filma ir redzēta, šķietami, simtiem reižu, tā aizvien ir interesanta un aizraujoša. Tajā netrūkst ne smieklīgu mirkļu ar izdomas bagāto Kevinu, ne arī aizkustinoša ģimenes atkalredzēšanās. Filma uzsver gan ģimenes nozīmīgumu, gan to, cik svarīgi ir labie darbi Ziemassvētkos.

"Elfs" (2003)

Brīnumainajā Ziemassvētku vecīša darbnīcā, kurā rosās elfi, neviens cilvēks nekad nebija spēris kāju līdz brīdim, kad tur nonāk vecīša maisā iekļuvis mazulis. Uzaudzis starp elfiem, Badijs nespēja pat iedomāties, ka pēc trīsdesmit gadiem atklāsies, ka viņš nemaz nav elfs. Uz Ziemassvētkiem Badijs atgriežas dzimtajā pilsētā – Ņujorkā, lai sameklētu savu īsto tēvu.

Filma sola izklaidēt, uzmundrināt un aizkustināt. Filmas galvenā veiksmes atslēga ir komēdijas žanra aktieris Vils Farels, kurš prot radīt tik smieklīgu, labestīgu un no sirds patiesu tēlu, ka nespēj atstāt vienaldzīgu. Un, protams, neizbēgami šis jaukais, cilvēku pasaulē neiederīgais elfs pratīs radīt svētku noskaņu katrā ģimenē.

"Kā Grinčs nozaga Ziemassvētkus" (2000)

Iekšpus sniegpārsliņas eksistē maģiska zeme, ko sauc par Vovillu. Visi Vovillā gaida Ziemassvētkus ar lielu prieku un nepacietību, izņemot Grinču. Grinčs ir cietsirdīgs, egoistisks, biedējoši zaļa būtne, kas dzīvo izstumts no Vovillas.

Visi ir dzirdējuši par Grinču, bet neviens to nav redzējis, it īpaši mazā Sindija Lū. Bet abu negaidīta satikšanās izmaina visu. Sindija Lū tic, ka dziļi sirdī Grinčs ir labsirdīgs un jauks, bet, lai pierādītu pretējo, Grinčs nolemj sabojāt Ziemassvētkus, nozogot tos.

Filma piedāvā ne vien izklaidējošus brīžus ar Džima Kerija atveidoto kaitinošo, no sabiedrības izstumto Grinču, bet arī parāda, cik svarīgs ir piedošanas spēks. Krāšņas, neparastas vietas, daudz dāvanu, spīdīgas lampiņas, jautras atrakcijas un zaļš briesmonis – viss, kas vajadzīgs vieglai izklaidei un bezrūpīgai atpūtai.

"Pārdzīvojot Ziemassvētkus" (2004)

Drū ir jauns, pašpārliecināts miljonārs, kuram šķietami netrūkst pilnīgi nekā, bet dziļi sirdī puisis ir bezgala vientuļš. Neatradis nevienu, kas vēlētos ar viņu pavadīt kopā Ziemassvētkus, Drū dodas uz savas bērnības mājām. Izrādās, ka daudz, kas pa šo laiku ir mainījis, ieskaitot īpašniekus. Drū rodas neprātīga ideja - viņš piedāvā tur dzīvojošajai ģimenei 250 000 dollāru, lai viņi uz Ziemassvētkiem kļūtu par viņa ģimeni.

Izklaidējoši un smieklīgi par vērtībām un to, cik svarīga ir ģimene un piederības sajūta. Filma ir krāšņa un šķiet kā izpušķota Ziemassvētku egle, pārpilna ar dažādiem notikumiem un svētku tradīcijam. Dažkārt varētu pa teikt, ka filma atstāj nenopietnu iespaidu, jo cik gan cilvēkam jābūt izmisušam, lai censtos atgūt zaudēto, maksājot 250 000 dollāru par Ziemassvētkiem ar pilniem svešiem cilvēkiem? Bet tieši tāpēc gribas teikt, ka filma ir tik ģeniāla, jo neprasa pēc milzīga ticamības momenta. Tā vietā tā izklaidē un ir kā Ziemassvētkiem radīta.

"Polārais ekspresis" (2004)

Stāsts ir par kādu jaunu zēnu, kurš dodas neparastā, elpu aizraujošā ceļojumā ar vilcienu. Kā izrādās, vilciens taisnā ceļā dodas uz Ziemeļpolu, kur ir Ziemassvētku vecīša mājvieta. Šis brauciens pārliecina, ka brīnumi piepildās, ja tiem cieši tic.

Filma ievedīs vizuāli skaistā, neparastā un notikumiem bagātā ceļojumā. Šī būs jauka, mīļa animācijas filma, kā radīta visai ģimenei. Un, kā filma vēsta, pats galvenais ir ticēt Ziemassvētku brīnumam!

Un kuras ir tavas mīļākās Ziemassvētku filmas?

Foto: Kadrs no filmas "Polārais ekspresis". Publicitātes foto 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV