Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Izdots dzejnieka Sergeja Timofejeva bilingvālais dzejas krājums "Stereo"

EasyGet.lv, 17.12.2012. 11:32

Klajā nācis dzejnieka Sergeja Timofejeva dzejas krājums „Stereo", kurā lasāmi 34 autora dzejoļi krieviski ar atdzejojumiem latviešu valodā, informē biedrības Orbīta projektu vadītāja Inga Bodnarjuka. Atdzejojumus veidojuši Andris Akmentiņš, Maira Asare, Ingmāra Balode un Pēteris Draguns.
Izdots dzejnieka Sergeja Timofejeva bilingvālais dzejas krājums "Stereo"

Dzejoļi grāmatai tapuši vairāku gadu garumā, daļa no tiem publicēti 2010. gadā Maskavā izdotajā S.Timofejeva grāmatā „Mazās zilās sacīkšu automašīnas".

Grāmatā apvienotas divas valodas, divi paralēli kanāli, kas veido stereo skaņu, tāpēc jaunākā dzejas krājuma noformējumā simboliski izmantota skanda. Dzejoļi par gaismas stariem, provinces zagļiem, prasmi ēst vodku un par to, ka nedrīkst zaudēt cerību, jo tā slikti orientējas. Principā, grāmata par sava veida dzīves „Patiesībām", kā nosaukts arī grāmatas tituldzejolis.

Visu decembri grāmata būs ekskluzīvi pieejama tikai galerijā „Istaba", Kr. Barona 31a, bet 2013. gadā to varēs iegādāties arī citās Latvijas grāmatnīcās.

„Stereo" ir jau septītais S.Timofejevs dzejas krājums. Trīs iepriekšējie izdoti Rīgā, trīs Pēterburgā un viens - Maskavā. Dzejnieks ir plaši zināms gan Latvijas, gan Krievijas laikmetīgajā literatūrā, piedalījies daudzos starptautiskos dzejas festivālos Vācijā, Slovēnijā, Lielbritānijā, Lietuvā u.c., aktīvi darbojas tekstgrupā „Orbīta", kuras sastāvā pirms nedēļas ar performanci „Slow Show: Poetry Radio FM" uzstājās Somijā un Igaunijā. Tekstgrupa „Orbīta" par multimediālo instalāciju „Radiosiena" šogad Cēsu mākslas festivālā nominēta arī prestižajai Purvīša balvai.

Grāmata „Stereo" laista klajā „Orbītas" izdevējdarbības programmā 2011- 2014 un ir pirmā no 14 grāmatu sērijas, kas tiks izdotas, gatavojoties Eiropas kultūras galvaspilsētas gadam.

„Orbītas" izdevējdarbības programmā līdz 2014. gadam tiks sagatavotas un izdotas gan pazīstamo, gan jauno Latvijas krievu autoru grāmatas bilingvāli - latviešu un krievu valodā, gan arī veidota Krievijas laikmetīgās dzejas antoloģija un tulkojumi latviešu valodā.

Grāmata izdota ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, nodibinājuma „Rīga 2014" un „Arctic Paper" atbalstu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV