Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Izstāžu zālā Arsenāls notiks apdrukas darbnīca „Izdzīvotājs"

EasyGet.lv, 17.12.2012. 14:17

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāle Arsenāls (Torņa ielā 1, Vecrīgā) piedāvā pēdējā brīža iespēju sagatavot oriģinālas Ziemassvētku dāvanas, ja tas vēl nav izdarīts, gaidot solītās globālās pārmaiņas 2012. gada 21. decembrī. Piedāvājumā darbnīcas „Klasika vienmēr modē" kolekcijas jaunieguvums – Miķeļa Fišera gleznas motīvs no izstādes „Lielviela". Radošā apdrukas darbnīca notiks piektdien, 21. decembrī, plkst. 16.00–18.00.
Izstāžu zālā Arsenāls notiks apdrukas darbnīca „Izdzīvotājs"

Darbnīcas norises laiks tematiski sasaucas ar šobrīd LNMM izstāžu zālē Arsenāls skatāmo Miķeļa Fišera personālizstādi „Lielviela", kurā eksponēto darbu tematika ietver jaunā laikmeta gaidīšanu un iestāšanos, kad pasaule ieies jaunā evolūcijas periodā. Glezna „Jaunā pasaule" (2012) veltīta tieši šim brīdim un datumam. Tajā attēlota pasaules aina pēc 2012. gada 21. decembra, kad Zeme būs mainījusi vibrāciju, un uz planētas valdīs cits enerģijas līmenis: „Zeme tiks terraformēta – pārveidota tā, lai būtu piemērota cilvēku dzīvībai, piesārņojums tiks izskausts, un visā pasaulē valdīs mērens klimats. Zemes civilizācija apvienosies ar senajām rasēm, kas pirmās apdzīvoja šo planētu, senatnē pazīstamu ar nosaukumu Gaja. Jaunā civilizācija atkal ieņems savu vietu zvaigžņu nāciju līgā, kas rūpējas par labklājību šajā galaktikā un ārpus tās," – raksta savas grāmatas „Miķelis Fišers" 169. lappusē autors.

Jaunizveidotā sietspiede ir fragments no mākslinieka gleznas „Oficieru balle ar citplanētiešiem par godu Osamas bin Ladena nogalēšanai Jaunās Švābijas velvju zālē" (2011), kas risina Miķelim Fišeram tuvo sazvērestības teoriju un citplanētiešu tēmu, vizualizējot korporatīvu pasākumu starp cilvēkiem un citu planētu pārstāvjiem. Darbu papildina speciāli sacerēta mūziķa Error skaņdarbs „Švābijas simfonija", kas dzirdams ekspozīcijā aplūkojot minēto kompozīciju un darbnīcas laikā kalpos kā vestibila audiāls noformējums. Dāvanu izgatavošanai būs pieejami arī esošie apdrukas sieti (trafaretu veidi aplūkojami muzeja mājaslapā http://www.lnmm.lv/lv/lnmm/info/learn/workshops/classics-are-always-in-fashion/).

Līdzi jāņem: savs apģērba gabals vai aksesuārs no gluda dabīga auduma, ko apdrukāt. Muzejs piedāvā auduma krāsas un sietus apdrukai. Darbnīcas cena: LVL 2,00 no personas.

Foto: Sietspiede ar Miķeļa Fišera darba motīvu. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV