Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

"Splendid Palace" bez maksas demonstrēs LUX kinobalvas finālistu filmas

EasyGet.lv, 17.12.2012. 17:28

Pirmais seanss notiks 19. decembrī, kad rādīs filmu "Šuna Lī un dzejnieks", tai sekos filma "Tabu", ko izrādīs 3. janvārī, savukārt 4. janvārī izrādīs "Tikai vējš". Visi seansi notiks k/t "Splendid Palace".

2012. gada LUX kinobalvu ieguva režisora Andrea Segre filma "Šun-Li un dzejnieks" ("lo sono Li"), ko filmas režisoram svinīgā ceremonijā novembra beigās pasniedza EP priekšsēdētājs Martins Šulcs. Filma ataino ar imigrāciju saistītās problēmas un pretrunas, kas rodas starp cilvēka piederību tradicionālajai kopienai un viņa personiskajām vajadzībām. Filma ir aizraujošs stāsts par draudzību, kas pārvar aizspriedumus pret iebraucējiem.

Balvas finālā bija iekļuvusi arī režisora Bence Fliegauf filma "Tikai vējš" (Csak a szél, Ungārija, Vācija, Francija) un režisora Miguel Gomes filma "Tabu" (Portugāle, Vācija, Francija, Brazīlija).

Šogad pirmo reizi kopš LUX balvas izveidošanas 2007. gadā Parlaments rīkoja LUX balvas filmu dienas, kuru laikā trīs finālam izvirzītās filmas rādīja visās dalībvalstīs, dodot tūkstošiem cilvēku iespēju noskatīties Eiropas kinematogrāfijas ražojumus.

Pasniedzot balvu, Šulca kungs teica "Balvas mērķis ir palīdzēt Eiropas režisoru darbiem pārvarēt valodas un ģeogrāfiskās barjeras, lai pēc iespējas vairāk cilvēku varētu noskatīties Eiropas identitātei nozīmīgas filmas, par tām diskutēt un tādējādi piedalīties Eiropas kopīgās kultūras telpas veidošanā".

Saņemto balvu, Andrea Segre teica: "Es pateicos Eiropas Parlamentam par iniciatīvu pasniegt šo balvu, jo tā ir sniedz ļoti nozīmīgu iespēju popularizēt Eiropas neatkarīgo kino un aktualizēt debates par Eiropas sabiedrībās valdošajām problēmām un pretrunām".

Eiropas Parlaments ik gadu piešķir LUX balvu filmām, kas ataino Eiropas identitātes pamatvērtības, pēta Eiropas kultūru dažādību vai pauž viedokļus par Eiropas Savienības veidošanas procesu.

Ielūgumus iespējams saņemt:
k/t "Splendid Palace" kasē (Elizabetes ielā 61) vai ES Mājā (1.stāvā, Aspazijas bulvārī 28) no 11. decembra 2012.g.

Seansu laiki:
• 19. decembrī, plkst. 18:30 "Šuna Lī un dzejnieks" (Io Sono Li). Pēc filmas - diskusija ar žurnālistes Dainas Jāņkalnes un sociālantropoloģes Aivitas Putniņas piedalīšanos.
• 3. janvārī, plkst. 18:30 "Tabu"
• 4. janvārī, plkst. 18:30 "Tikai vējš" (Csak a szél)

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV