Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

E.Smiļģa Teātra muzejā notiks izrāde „Zīmējumi smiltīs"

EasyGet.lv, 18.12.2012. 09:10

Šodien plkst. 18.00 E.Smiļģa Teātra muzejā tiks rādīta L.Stumbres luga „Zīmējumi smiltīs".

Izrāde „Zīmējumi smiltīs" ir Latvijas Kultūras akadēmijas Kultūras koledžas Teātra mākslas 3.kursa studentes Leldes Retcas kvalifikācijas darbs.

Šogad Teātra mākslas kursu absolvēs jaunās režisores, tostarp L.Retca. Studiju laikā studenti ir mērķtiecīgi strādājuši, lai apgūtu teātra mākslas specifiku, iegūtu un izprastu ne vien režisora profesijas šķautnes, bet arī apguvušas aktiermeistarību. Iestudējot savu pirmo kursa darbu A.Čehova „Sieviete bez aizspriedumiem" talkā tiek aicināti Kultūras koledžas aktīvie studenti, kas ar savu degsmi un azartu veiksmīgi nodod pirmo izrādi skatītajiem. Studiju procesā jaunajiem režisoriem nav iespējams strādāt ar profesionāliem aktieriem, bet tas nav šķērslis režisora redzējumam un izaicinājumam, ko izvirza pats sev.

Diplomdarba izrāde „Zīmējumi smiltīs" režisore runā par galveno varoņu Tīnas un Millera iekšējo sašķeltību un ieradumiem, kurus viņi nevēlas mainīt. Reālā dzīve šiem varoņiem ir kā slogs, jo nepiepildītie sapņi un ilūzijas ir tie, kas aizmiglo skatu un traucē uzņemties atbildību par notiekošo.

Izrādes režisore aicina skatītājus iesaistīties un padomāt par savu un apkārtējo cilvēku dzīvi caur šo izrādes prizmu.

Ieeja apmeklētājiem bez maksas.

Sekot līdzi izrādes jaunumiem var: https://twitter.com/zimejumismiltis.

Izrādes tapšanas procesā palīdzējuši: E.Smiļģa Teātra muzejs, CopyPro, Otra Elpa.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV