Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Šodien sākas ikgadējā Jarmarka

Violanta Dzene, 19.12.2012. 09:18

No šodienas līdz 29. decembrim Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) norisināsies izstāde, gadatirgus un labdarības akcija „Jarmarka". Šogad „Jarmarka" svin 10. jubileju.
Šodien sākas ikgadējā Jarmarka

Galerijas:

Īpašā jubilejas atmosfērā "Jarmarka" tika atklāta 18. decembrī. Jubilāri bija ņēmuši vērā pasaku varoņa Karlsona padomu un svinēja savu desmit gadu jubileju ar desmit tortēm un vienu svecīti katrā. Viesiem bija iespēja baudīt lielisku vīnu, garšīgas uzkodas, iegrimt arfas skaņās un baudīt mākslu visdziļākajā tās izteiksmē.

"Jarmarka" piedāvā unikālu iespēju iegādāties daudzveidīgus, oriģinālus studentu darbus. Tā kā "Jarmarka" iekrīt tieši svētku laikā, tad var teikt, ka tā ir arī iespēja atrast lieliskas dāvanas ģimenei un draugiem, turklāt- pavisam neparastas. Jo katrs mākslas darbs ir ar kaut ko īpašs un atmiņā paliekošs. Ņemot vērā, ka Ziemassvētki ir došanas laiks, tad iegādājoties jauno talantu mākslas darbus, tu vienlaikus ziedo līdzekļus Latvijas Mākslas akadēmijas telpu restaurācijai.

Katru gadu gadatirgus kļūst arvien lielāks, krāšņāks un daudzveidīgāks, un arī šis gads tam nav izņēmums. "Jarmarka" piedāvā visplašāko mākslas baudījumu - sākot no vizuālās un grafiskās mākslas, traukiem, tērpiem, tēlniecības un stikla objektiem, interjera elementiem, līdz pat neparastiem, interesantiem aksesuāriem.

"Jarmarka" ir arī unikāla iespēja ne tikai izstādes apmeklētājiem, bet arī pašiem studentiem. Jo izstāde sniedz vēl nebijušu iespēju plašākai publikai atrādīt savus mākslas darbus, kuri radīti gada laikā, gan speciāli sagatavoti izstādei. Kopumā "Jarmarkā" iespējams apskatīt un iegādāties vairāk nekā trīssimt mākslinieku radītus darbus. Un zīmīgi, ka šogad, mākslinieku vidū ir arī talanti no ārvalstīm. Lielākai daļai studentu tieši "Jarmarka" ir pirmais solis uz atpazīstamību un pirmajām personālizstādēm. Un darbi tiešām ir oriģināli un interesanti. 

Jāteic, ka "Jarmarka" ir brīnišķīgi neparasta vieta, kur ik uz soļa var just mākslas elpas pieskārienu. Šķiet, ka laiks apstājas un tev ir dota šī neatkārtojamā pieredze un iespēja izbaudīt tik daudzveidīgu mākslu vienuviet. Tā kā nenokavē un apmeklē "Jarmarkas" izstādi jau pavisam drīz!

Izstādē atvērta no 19. līdz 29. decembrim Latvijas Mākslas akadēmijas aulā, 2. stāvā. Ieeja – bez maksas. Atgādinām, ka no 24. līdz 26. decembrim visiem būs brīvdienas, arī „Jarmarkai".

Ikviens interesents ir laipni aicināts baudīt mākslas gadatirgus īpašo atmosfēru, apskatīt un iegādāties LMA jauno talantu mākslas darbus, vienlaikus ziedojot līdzekļus LMA vēsturiski nozīmīgo jūgendstila telpu restaurācijai. „Jarmarkā" atradīsiet visdažādākos mākslas darbus – no gleznām un traukiem līdz vides un interjera objektiem, tērpiem, tēlniecības un stikla objektiem, grafikām, rotām un citiem mākslas darbiem.

Foto: Jarmarkas atklāšana. Foto (c) Kristīne Veinberga

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV