Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

TOP 5 filmas, ko vērts noskatīties, gaidot pasaules galu

Violanta Dzene, 20.12.2012. 14:48 | komentāri (3)

21. decembrī pēc maiju kalendāra visam pienāk beigas. Bet nav gluži skaidrs, kā tas varētu notikt – varbūt mūs gaida citplanētiešu uzbrukums, krītošs meteorīts, globālā sasilšana vai varbūt vienkārša tumsas iestāšanās. Kā sagaidāms pasaules gals, mums pastāstīs piecas katastrofu filmas.
TOP 5 filmas, ko vērts noskatīties, gaidot pasaules galu

"Pasauļu karš" (2005)

Stīvens Spilbergs piedāvā savu versiju par to, kā pasauli iznīcinās svešzemju iebrucēji

Zinātniskās fantatiskas trilleris piedāvā stāstu par kādu amerikāņu ģimeni - Rejs dzīvo Ņūdžersijā, viņš ir šķīries no savas sievas un atsvešinājies no saviem diviem bērniem Reičelas un Robija, kurus viņš satiek tikai brīvdienās, un arī tajās bērni labprātāk būtu kaut kur citur nevis pie bezatbildīgā tēva. Vienā no šādām reizēm, piepeši visu pilsētu pārņem spēcīga zibens vētra, mašīnas uz ielām apstājas, uz cilvēkiem tiek šauts ar gaismas staru, kas viņus pārvērš pelnos. Pilsētas iedzīvotāji pamazām iet bojā, šķiet, glābiņa nav, bet Rejs nav gatavs padoties, viņš darīs visu, lai izglābtu savu ģimeni.

Fantastiski efekti, sirdi aizkustinošās ainas un emocijas. Cīņā pret pasaules iznīcību dodas lieliskie aktieri - Toms Krūzs, Dakota Faninga un Džastins Chatwins.

Oriģinālais nosaukums: "War of the Worlds", režisors Stīvens Spilbergs. 

"Melanholija" (2011)

Filma stāsta par divu māsu nesaskaņām laikā, kad Zemei tuvojas planēta Melanholija. Tūkstošiem gadu planēta ir slēpusies aiz saules, bet piepeši mainījusi virzienu, tā traucas tieši pretī zemei. Jo tuvāk nāk planēta, jo mazāk cerības izglābties.

"Melanholija" spilgti atklāj personāžu attieksmi pret nenovēršamo, centrā izvirzītas ir divas māsas Klēra un Justīne. Kamēr Klēra raizes pieņemas spēkā, Justīnes depresija rada viņā miera stāvokli. Atšķirībā no citām šāda veida filmām, neviens pasauli necenšas glābt, viņi drīzāk pesimistiski gaida tās beigas.

Filma ilustrē gan pasaules beigas, gan vienlaicīgi arī jauna ceļa sākumu.

Oriģinālais nosaukums: "Melancholia", režisors Larss fon Trīrs. 

"Diena pēc rītdienas" (2004)

Katastrofa filma par iespējamo zemes bojāeju, ko var izraisīt globālā sasilšana. Klimatologs Džeks Halls mēģina brīdināt pasauli par gaidāmo katastrofu, bet neviens neklausās līdz zemē sāk iestāties ledus laikmets. Lai arī cik dažādi nebūtu filmā atveidotie personāži, viņus visus vieno viena vēlme- izglābties un sagaidīt rītdienu!

Aizraujoši efekti, baudāma aktierspēle un cīņa ar globālo sasilšanu. Par to, kas pasauli gaida, kad iestājas otrais ledus laikments.

Oriģinālais nosaukums: "The Day After Tomorrow", režisors Rolands Emeriks. 

Es esmu leģenda (2007)

Netālā nākotnē pasaule ir pārdzīvojusi Apokalipsei līdzīgu katastrofu, epidēmijas rezultātā ir iznīcināta gandrīz visa cilvēku rase. Tagad pasauli apdzīvo mutanti ar vampīru spējām un dzīvesveidu. Taču ir kāds cilvēks, kas cer pasauli izglābt, tas ir Roberts Nevils. Dienā viņš meklē izdzīvojušos bezcerīgi tukšajās ielās, bet naktī slējas, cenšoties atrast veidu, kā mutantus atkal padarīt par cilvēkiem.

Filma liek padomāt par to, cik trausla ir vispārējās dzīvības robeža. Par to, kā īsā laikā iespējams zaudēt civilizētu sabiedrību un tā vietā iegūt haosu. Lieliski specefekti un, protams, galvenā filmas veiksmes atslēga aktieris Vils Smits, kurš iejūties pasaules glabēja lomā.

Oriģinālais nosaukums: "I am Legend", režisors Francis Lawrence.

"2012 " (2009)

Katastrofu filma "2012" stāsta par 21. decembri, 2012. gadu, kad, kā norāda seno maiju kalendārs, pienāks pasaules gals. Galvenais filmas varonis ir rakstnieks Džeksons, kurš uzzina par slepeni būvētu kuģi, kuram paredzēts izglābt vismaz 400,000 cilvēkus, bet viņa vārds nav īpašajā "ielūgumu" sarakstā. Tapēc Džeksons pats ir apņēmības pilns izglābt sevi un savu ģimeni.

Viena no vizuāli spilgtākajām filmām, ar lielisko aktieri Džonu Kjūsaku priekšgalā. Filma atstāj ļoti labu "pēcgaršu", jo viss izskatās patiešām īsti. Varbūt tieši šī filma vislabāk ieskicē nākotnes ainu, lai nu kā arī nebūtu, vērts filmu ir redzēt gan drāmas, spriedzes un katastrofu cienītājiem.

Oriģinālais nosaukums: "2012", režisors Rolands Emeriks.

Kuras filmas jūs iesakāt noskatīties? 

Foto: Kadrs no filmas "Diena pēc rītdienas". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV