Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Ziemas jampadracis Mierielā

EasyGet.lv, 20.12.2012. 17:04

No pirmssvētku stresa un nervozās dāvanu meklēšanas ir iespējams izvairīties - ja vien 21. un 22.decembrī lielveikalu komercijas vietā izvēlēsies Miera ielas nesteidzīgo un draudzīgo atmosfēru.

Miera ielas kvartāls ir viens no pēdējo gadu Rīgas urbānās kultūras fenomeniem - te līdzīgi domājoši radoši cilvēki īsteno savu ideju par nodarbošanos, kas patīk gan pašiem, gan apmeklētājiem.

Radošums nenoliedzami ir šīs vietas atslēgas vārds - vai tas būtu bārs ar pašu radītu interjeru, vai istabas augu sanatorija, vai mazie veikaliņi, kuros var atrast unikālus, tikai dažos eksemplāros radītus apģērba gabalus, restaurētas mēbeles, vintage dizaina priekšmetus, pašmāju amatnieku izstrādjumus un vēl daudz ko citu, ko velti meklēt prestižajās iepirkšanās vietās.

Taču pats galvenais, kas apbur katru Mierielas apmeklētāju, ir draudzīguma un mājīguma atmosfēra. Te katrs ir savējais, un izpaliek stīvums, augstprātība un snobisms.

Tāpēc visi, kuri grib izbaudīt vismājīgākos Ziemasvētkus pilsētā, ir mīļi gaidīti Miera ielā.

Miera ielas ziemas jampadracis sākās pagājušajā nedēļas nogalē un tika atklāts ar dažādiem koncertiem, darbnīcām, uz uguns vārītu tēju, spēcinošu buljonu un daudz dzīvesprieka.

Gandrīz 20 Miera ielas iestādes – kafejnīcas, veikali, galerijas, tējnīcas un radošās telpas gaidīs Miera ielas viesus Ziemassvētku jampadracī 21., 22. decembrī no plkst. 12.00 – 22.00 un ilgāk.

Programma:

21. decembrī

Dad cafe un Mierā atradīsies svētku pasta nodaļa
Mierā 11:00 - 15:00 svētku rītišķis (brunch)
Surf pro - mazais Miera ielas pārsteigums! Sāksim jaunu sezonu pārceļot Pāvilostas surf kafe uz lielpilsētu. Dziesmas un dzērieni garantēti. No 11:00 līdz pēdējam apmeklētājam.
Dad cafe 20:00 grupas "Quinters" koncerts
TAKA no 21:00 Jāņa Runģa koncerts
Illuseum. Saulgriežu paražas. Pastāsti
Martas Gibietes stiklu darbnīcā 17:00 - 19:00 sniegpārslu gatavošana

22. decembrī

Dad cafe un Mierā atradīsies svētku pasta nodaļa
77 zilonēni no plkst. 16.00 radošā darbnīca - viesosies metālapstrādes meistars Mārcis. Iespēja pašiem izgatavot kādu metāla pogu, piespraudi, piekariņu. Un iemācīties ātri un vienkārši izgatavot sev svētku karnevāla masku
Mājas svētība 17.00 Lielās mirtes izsole, 19.00 LMA visu kursu modes skate
Dad cafe 20:00 "Inese Šuļžanoka un draugi"
Taka 18:00 - 22:00 Sabīnes Ziemassvētku un masku darbnīca bērniem un lielajiem, no 19:00 Puzuru gatavošanas meistardarbnīca Ievas Breidakas vadībā
Masku darbnīcas pirms budēļu gājiena plkst. 19.00 TAKA, Mierā un Illuseum
20.30 Budēļu gājiens un Bluķa vilkšana no Miera ielas 5. līdz 50. namam Jēkaba Nīmaņa vadībā. Piedalās folkloristi, Miera ielas iemītnieki, patrioti un viesi. Visi aicināti ierasties maskās (vai pagatavot tās masku darbnīcās pirms gājiena), ņemt līdz mūzikas instrumentus un dziedamo rīkli
21.00 Lielās zupas vārīšana un ēšana Miera ielā 50 pie Yuta un M50. Ar karstajiem ēdieniem un dzērieniem cienās Gefro, Taka, Mierā, M50 un Yuta.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV