Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Pabeigts mūzikla „Brīnumzeme" kaceklis

EasyGet.lv, 21.12.2012. 10:59

2ANNU Kino Komūnas: Kaceklis ietvaros pabeigts mūzikla „The Wonderland"/ „Brīnumzeme" kaceklis, informē producentu grupas 2ANNAS pārstāve Amanda Boka. Darba autori ir igauņu mākslinieces Evi Parn un Lilli Tolp, un latviešu talantīgais animators Krišjānis Ābols, kas veidojis animāciju.
Pabeigts mūzikla „Brīnumzeme" kaceklis

Kino Komūna ir 2ANNU projekts, trīs dienu kino darbnīca, kuras laikā tiek radītas un realizētas jaunu darbu idejas. Laika posmā no 14. līdz 16. decembrim projekta ietvaros septiņas komandas radīja neesošu pilnmetrāžas filmu kacekļus Latvijā netapušos kino žanros. Mūzikla ideja tika atzīta par labāko un žūrija, kuras sastāvā bija kino producente Madara Melberga, režisors un producents Viesturs Graždanovičs un režisore, balss māksliniece Dana Indāne, īpaši atzīmēja tā ražošanas potenciālu. Divas dienas darba izstrādei izrādījās pārāk īss laiks, tāpēc video iesniegts ar dažu dienu kavēšanos.

Filmas stāsts ir par skudru saimi, kas pārtikas trūkuma dēļ spiesta doties „brīnumzemes", ēdiena pārbagātās valstības Lido meklējumos. Tomēr senā leģenda vēsta arī par lāstu. Ceļojuma laikā grupā notiek šķelšanās- vai cilts nonāks līdz galamērķim?

16. decembra vakarā projekta noslēgumā Kaņepes Kultūras centrā ideja tika apbalvota kā godpilnās otrās vietas ieguvēja, bet pirmo vietu ieguva Liepājas Universitātes Jauno mediju mākslas studentu grupa par darbu „Alises ideālais vīrietis" meiteņu filmas žanrā, kas visprecīzāk atbildis projekta uzstādītajam uzdevumam. Trešo vietu ieguva mākslinieču apvienības Ances Krieviņas, Agneses Surkovas un Lindas Ģībietes darbs „Pārklājums" mistikas žanrā. Visi darbi noskatāmi Producentu grupas 2ANNAS mājas lapā www.2annas.lv.

Kino Komūnas projekta mērķis ir Latvijas kinematogrāfa produktivitātes celšanās un jaunu ideju izstrāde, un 2ANNU komanda ar prieku sagaidījusi ziņu, ka igauņu-latviešu komanda nolēmusi turpināt darbu pie filmas „The Wonderland" scenārija, īstenojot animācijas filmu kā starptautisku projektu.

Organizēja: 2ANNAS, Kaņepes Kultūras centrs. Atbalstīja: Urga, Gūtenberga druka, Kultūras Diena, Lux Express.

Foto: Kadrs no mūzikla „Brīnumzeme". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV