Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

LTV īpašā svētku programma

EasyGet.lv, 21.12.2012. 16:39

Latvijas Televīzija svētkos piedāvā plašu un īpašu programmu, kas sagādās prieku gan maziem, gan lieliem skatītājiem, gan izklaides tīkotājiem, gan nopietnu raidījumu cienītājiem. Neizpaliks arī bez raidījumu jaunumiem un filmu pirmizrādēm, LTV pašreklāmas redaktors Jānis Kalve.

Kā ierasts, Ziemassvētku laikā LTV1 piedāvā skatītājiem kristīgās pārraides. Šogad 24. decembra Ziemassvētku dievkalpojumu Doma baznīcā, kristīgo konfesiju vadītāju apsveikumu un Ganu sv. Mises tiešraide no Vatikāna, kā arī Romas pāvesta Ziemassvētku uzrunas pārraidi no Vatikāna 25. decembrī varēs skatīties arī internetā LTV.LV.

LTV1 svētku dienu rīti ir atvēlēti mazajiem skatītājiem. Viņus gaida jaunumi, starp kuriem ir, piemēram, pilnmetrāžas animācijas filma „Džungļu grāmata" (24. decembrī, pulksten 9.20) un animācijas filma „Sniegavīrs un sniega suns" (26. decembrī, 9.05). LTV1 mazajiem skatītājiem piedāvā tikšanos ar zibenīgo Bilu, Luiju, Timiju, Petsonu un Findusu, Runci zābakos, Kraukšķīti, Pelrušķīti un daudziem citiem varoņiem.

Dāvanā skatītājiem Ziemassvētkos Latvijas Televīzija ir sarūpējusi arī jaunus raidījumus. 24. decembrī pulksten 19.55 videostāsts „Ziemassvētki Maltā" mūs aizvedīs uz Latgali, pabūsim Aglonas bazilikā, arī piesnigušā mežā un sirsnīgā ģimenes mājā „Smilgas". 25. decembrī pirmizrādi piedzīvos VFS Films sadarbībā ar Tūrisma Attīstības Valsts Aģentūru veidotais Latvijas jaunatklāšanas raidījums „TE!". Savukārt 26. decembrī – LTV1 piedāvā divu personību - aktiera Artūra Skrastiņa un parolimpieša Aigara Apiņa dialogu režisores un scenārija autores Virdžīnijas Lejiņas un operatora Egīla Kurpnieka videofilmā „Kad no rīta mosties ...".

Piesātināta svētku laikā ir arī LTV koncertprogramma. Jau 23. decembra vakarā to LTV1 un LTV7 iesāks Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstītā projekta „Teātris.zip" tiešraide no Latvijas Nacionālās operas – balets „Riekstkodis". Gan izrādi, gan aizkulises varēs skatīties arī internetā – LTV.LV.

Ziemassvētku vakarā, 24. decembrī pulksten 21:15, svētku noskaņu LTV1 radīs operas soliste Evita Zālīte, dziedātājs un komponists Marts Kristiāns Kalniņš un Dailes teātra aktieris Artis Robežnieks koncertā „Es skaistu vietu zinu", bet 25. decembrī – Kaķītis Laķītis kopā ar pelītēm no bērnu ansambļa "Knīpas un Knauķi" svinēs „Ziemassvētkus brīnumskapī" (plkst.19:30) , savukārt vakarā (plkst. 21:15) savas dziesmas un Ziemassvētku stāstus koncertā „Doma baltās domas" dāvinās Goran Gora, Art & Valt, „The Sound Poets", Kārlis Kazāks, Jānis Stībelis, Alise Joste, Rolands Ūdris un Ilona Balode, Linda Leen, Anete, Aija Andrejeva, Diāna Jaunzeme (ērģeles), koris Juventus, Māris Subačs (performance), Olga Žitluhina (deja), Anna Auziņa (dzeja) u.c.

Otrajos Ziemassvētkos, 26. decembrī pulksten 21.20, LTV1 piedāvā labdarības koncertu „Nāc līdzās Ziemassvētkos". Koncertā kopā ar fonda „Nāc līdzās!" laureātiem - talantīgiem bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām no dažādām Latvijas vietām - uzstāsies Latvijas Nacionālās operas solisti Ilona Bagele, Jānis Apeinis un Guntars Runģis, dziedātāji Ieva Sutugova, Goran Gora, Emīls Balceris, Nikolajs Puzikovs, Antra Stafecka, aktrise Marija Bērziņa, mūziķis Kārlis Auzāns ar „Nepieradinātā folka grupu" un koris „Balsis" Inta Teterovska vadībā. LTV1 koncertprogrammu 27. decembrī turpinās grupas „Instrumenti" koncerts „Tru: Live 2011" (plkst. 21.15), pirms kura – dokumentāla filma par grupas debijas albuma „TRU" tūres noslēguma koncerta tapšanu.

Arī tas vēl nav viss. 29. decembrī LTV1 raidījumu cikls „Teātris.zip" iesaka noskatīties Latvijas Nacionālā baleta 90. jubilejas Galā koncertu, bet 31. decembrī pulksten 19:30 - jaunas muzikālas programmas „Brīvās Latvijas dziesmas" pirmā daļa. Turpinot pirms četriem gadiem aizsākto tradīciju, šogad koncertprogrammā godā celtas pirmās Latvijas brīvvalsts laika dziesmas no Alfrēda Vintera, brāļu Laivinieku, Ilmāra Dzeņa, Eduarda Rozenštrauha, Larisas Mondrusas, Čikāgas piecīšu u.c. repertuāra.

Nākamo gadu LTV1 iesāks ar vērienīgu Blaumaņa gadumijas mistēriju „Lai dzīvojam, lai svinam!", dodoties ceļojumā cauri laikiem kopā ar jubilāru Rūdolfu Blaumani.

LTV7 svētku programmā īpašs uzsvars likts uz filmām. Starp LTV7 filmu jaunumiem Ziemassvētku laikā ir arī piedzīvojumu filma „Bagātību sala", „Nekurzeme" un „Pasaulē ātrākais indiānis", dokumentālā filma „Kapteiņa Skota piezīmes", „Astoņkāja Paula dzīve" un „Knuts un draugi".

Ziemassvētkos pirmizrādi piedzīvos veselas trīs mūsu olimpiešu „Misijai Londonā" veltītas Latvijas Televīzijas sporta žurnālistu veidotas dokumentālās filmas. 24. decembrī pulksten 17:35 tā būs filma par Inetu Radēviču, 25. decembrī – par Mārtiņu Pļaviņu un Jāni Šmēdiņu, bet 26. decembrī – par Māri Štrombergu.

Olimpisko stāstu ievadā – 24. decembrī pulksten 15.40 – LTV7 piedāvā pirmo oficiālo dokumentālo filmu par Londonas olimpiskajām spēlēm, bet šī gada sporta notikumus LTV7 apkopos apskatā „Sporta studijā" 30. decembrī pulksten 18.00.

Arī LTV7 Ziemassvētku un Vecgada vakarā aicina skatītājus uz izciliem koncertiem: 24. decembrī - BBC koncertu „Ziemassvētki svinga ritmos", bet 31. decembrī - koncertu „Viesības ar Tomu Džonsu" un „Viesības ar Laionelu Ričiju". Atsaucoties uz skatītāju lūgumiem, LTV7 svētku laikā atkārtos vairākus jau rādītus koncertus, piemēram, Džastina Bībera koncertu Oslo.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV