Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Komiksu radošā darbnīca senioriem „Dzīvesstāsti" Kalnciema kvartālā

EasyGet.lv, 28.12.2012. 11:08

29. decembrī komiksu kultūras žurnāls kuš! sadarbībā ar Kalnciema kvartālu aicina uz pēdējo komiksu radošo darbnīcu senioriem, noslēdzot projektu „Dzīvesstāsti", informē Sanita Muižniece.

Sestdien Kalnciema kvartāla tirdziņa izskaņā komiksu kultūras žurnāls kuš! un komiksu autori - Mārtiņš Zutis un Anna Vaivare gaidīs vecāka gadagājuma ļaudis uz komiksu radošo darbnīcu "Dzīvesstāsti" (29.decembrī 15.00 - 19.00 Kalnciema kvartālā, Kalnciema ielā 35).

Piedalīties aicināts ikviens, kuru interesē dalīties savā dzīves pieredzē un atklāt ko jaunu. Darbnīcā dalībnieki uzzinās, kas ir komikss, stāstīs notikumus no savas dzīves un zīmēs, pārvēršot pastāstīto vizuālā stāstā jeb komiksā. Komiksu darbnīca senioriem tiek balstītas uz „grassroots" komiksu principiem un vienkāršām metodēm - komiksu var radīt ikviens cilvēks, galvenais ir stāsts vai viedoklis, ko pastāstīt citiem, nevis zīmēšanas prasmes. Nepieciešamie materiāli būs pieejami uz vietas.

Projektu „Dzīvesstāsti – komiksu darbnīcas senioriem" finansiāli atbalsta Sorosa fonds – Latvija EU Partnership Funding ietvaros. Plašāka informācija par Sorosa fonda – Latvija atbalsta virzieniem pieejama internetā www.sfl.lv.

Komiksu darbnīca Kalnciema kvartālā būs pēdējā darbnīca projekta „Dzīvesstāsti – komiksu darbnīcas senioriem" ietvaros. 2012. gada laikā komiksu kultūras žurnāls kuš! sadarbībā ar komiksu autoriem rīkojis komiksu darbnīcas senioriem Krapes dzirnavās, dienas centrā „Ābeļzieds", kopā ar Rīgas aktīvo senioru aliansi RASA un ES mājā.

Projekta mērķi ir uzklausot Latvijas senioru stāstus un parādot tos plašākai publikai, izmantojot vizuālu valodu – komiksu, veicināt paaudžu komunikāciju un dalīties pieredzē. Darbnīcas devušas iespēju radīt „jaunu vēsturi", kuru veido cilvēki daloties stāstos no dzīves un sadarbojoties dažādām paaudzēm.

Komiksu kultūras žurnāls kuš! kopš 2007. gada izdod Latvijā vienīgo komiksu izdevumu kuš!, kas domāts tiem, kuri vairs nav bērni. kuš! izdevumos publicēti kā Latvijas, tā starptautisku jaunu un jau pasaulē atzītu komiksu autoru darbi. Līdztekus izdevējdarbībai kuš! organizē un piedalās izstādēs, komiksu un laikmetīgās mākslas festivālos Latvijā un ārvalstīs, un sadarbībā ar Latvijas māksliniekiem rīko un vada komiksu radošās darbnīcas.

Plašāka informācija: www.komikss.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV