Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Rīgā notiks starptautiskā dzejas festivāla Avant-Left pasākums

EasyGet.lv, 28.12.2012. 13:28

3. janvārī kafejnīcā "Vieta" starptautiskā dzejas festivāla Avant-Left pasākumā piedalīsies latviešu un krievu dzejnieki. Šogad festivāls veltīts krievu futūrisma uzplaukuma simtgadei.
Rīgā notiks starptautiskā dzejas festivāla Avant-Left pasākums

Starptautiskais dzejas festivāls Avant-Left norisināsies no 1. līdz 7. janvārim, startējot Sanktpēterburgā un turpinoties ar ikdienas dzejas lasījumiem dažādās pilsētās – Viļņā, Rīgā, Minskā, Kijevā, Harkovā un Maskavā. Festivāls tiek rīkots trešo reizi, un šajā reizē tas veltīts krievu futūrisma uzplaukuma simtgadei. Dzejas lasījumos 3. janvārī Rīgā piedalīsies Latvijas dzejnieki Inga Gaile, Edvīns Raups, Jānis Rokpelnis, Henriks Eliass Zēgners, Eriks Naivo, Sergejs Timofejevs, Jeļena Glazova un krievu dzejnieki - festivāla galvenā organizatore, dzejniece no Pēterburgas Darja Suhoveja, dzejnieki Valerijs Zemskihs un Jeļena Šatalina.

Poētiskie teksti tiks lasīti divās valodās – krievu un latviešu. Latvijas dzejnieku teksti turpinās ceļojumu ar festivāla organizatoriem un tiks lasīti pārējās pilsētās. Arī Rīgā tiks lasīti to dzejnieku teksti, kuri piedalās Avant-Left lasījumos citās pilsētās. Īpaši šim nolūkam tika atdzejoti krievu dzejnieku darbi - pie atdzejojumiem ir strādājis dzejnieks Edvīns Raups.

Avant-Left Rīgas pasākuma kuratore ir dzejniece un māksliniece Jeļena Glazova.

Dzejas lasījumi notiks 3. janvārī plkst. 19.00 kafejnīcā Vieta, Krišjāņa Valdemāra iela 61. Ieeja bez maksas.

Pilns festivāla pasākumu saraksts ar informāciju par dzejniekiem - http://lit-afisha.livejournal.com/1494131.html

Plašāka informācija par festivālu - http://d-su.livejournal.com/1289673.html

Foto: Inga Gaile. Publicitātes foto 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV