Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Dejas izrāde „Vecīša cimdiņš" jau 10 gadu uz skatuves

EasyGet.lv, 02.01.2013. 16:03

4. februārī plkst. 18.30 Latvijas Leļļu teātrī dejas teātra kompānija „Stars' Well" („Zvaigžņu Aka") sniegs dejas izrādi „Vecīša cimdiņš", atzīmējot izrādes 10 gadu jubileju, informē Daira Kārkliņa.

Pirmizrādi „Vecīša Cimdiņš" piedzīvoja 2003. gada 7. februārī un līdz šim sniegtas vairāk nekā pussimts izrādes gan Latvijā, gan ārzemēs.

„Lai arī dejas izrādes kā kultūras produkta mūžs parasti ir īss, „Vecīša cimdiņš" kopš 2003. gada savulaik dažādos pasākumos ticis spēlēts teju katru gadu. Laika gaitā izrādei pamainījies arī dejotāju sastāvs. Lai arī izrādē izdejotā latviešu tautas pasaka domāta pašiem mazākajiem, tajā risinātas arī pusaudžu un jauniešu attiecības, tādējādi izrāde iepriecinājusi visa vecuma auditoriju, jo dejas teātra valodai nav ne vecuma, ne valodas barjeru," stāsta izrādes horeogrāfe, režisore Lilija Lipora.
Izrādē apvienota Lilijas Liporas dejas režija un horeogrāfija, Egila Kupča gaismu režija, Sandras Belcānes scenogrāfija, Inetas Konas tērpi, savukārt izrādes mūziku sarakstījis ievērojamais komponists un mūziķis Boriss Rezņiks. Galvenajās lomās dejotāji/aktieri – Madara Luīze Muzikante, Gabija Bīriņa, Reinis Rešetins, Viljams Plešs, Ilga Gruševa, Ramona Remese, Edgars Lipors, Linda Broliša, Arta Lipora vai Liene Dzilna.

Dejas atbalsta fonda „Zvaigžņu Aka" vārdā Lilija Lipora saka paldies visiem, kas piedalījās izrādes veidošanā: „Paldies Babītes vidusskolas bijušajam direktoram, nu jau aizsaulē aizgājušam Broņislavam Rimicānam, kurš sniedza milzīgu morālu atbalstu, deva padomus un līdzdarbojās finanšu piesaistē. Iestudējumā piedalījās Babītes vidusskolas vidusskolēni, no kuriem šodienas iestudējumā joprojām dejo Viljams Plešs (Lāča lomā), visus gadus izrādē ir spēlējusi Daira Kārkliņa (peles loma), taču dzīvesvietas maiņa pirmo gadu nav ļāvusi turpināt piedalīties izrādē. Neskatoties uz to, Daira turpina līdzdarboties, uzturot „Zvaigžņu AkAs" mājas lapu www.starswell.lv. Izrādē pārsliņu lomā piedalījās arī Babītes PII "Saimīte" mazās dejotājas, no kurām 3 šobrīd jau ir lielajā sastāvā (Arta Lipora, Linda Broliša un Liene Dzilna). Milzīgs paldies arī scenogrāfei Sandrai Belcānei, kura ir izveidojusi brīnišķīgu skatuves noformējumu un pašu CIMDIŅU. Inetas Konas darinātie tērpi joprojām izskatās kā tikko uzšūti! Savukārt Borisa Rezņika mūzika ir savā vienkāršībā ģeniāla, precīza un katru tēlu absolūti raksturojoša - perfekta mazajam skatītājam! Sākot ar šo izrādi, turpinās mana un gaismu burvja Egila Kupča sadarbība vairāku gadu un projektu garumā. Paldies visiem!"

„Vecīša cimdiņš" ir pirmais „Zvaigžņu Akas" dejas izrādes iestudējums.

Līdz 5. janvārim Dejas atbalsta fonds „Zvaigžņu Aka" dāvā iespēju iegādāties biļetes uz „Vecīša cimdiņa" izrādi par Ls 3 (vēlāk Ls 3-5). Biļetes iegādājamas „Biļešu Paradīzes" kasēs vai mājas lapā www.bilesuparadize.lv.

Vairāk informācijas www.starswell.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV