Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Francijas institūts jauno filmu ciklu atklāj ar komēdiju „Pēdējā stāvā, divreiz pa kreisi"

EasyGet.lv, 03.01.2013. 10:23

16. janvārī plkst. 19:00 Francijas institūtā Latvijā jaunā kino cikla „Nu ir ziepes, sasodīts!" ietvaros, kas veltīts tēmai par bīstamām dzīves situācijām, tiks rādīta pirmā filma – komēdija „Pēdējā stāvā, divreiz pa kreisi", kas mūs ierauj trīs kādā dzīvoklī ieslēgtu vīriešu piedzīvojumos, kuri drīz vien tiek piespiesti saprasties, pielāgoties un ieklausīties viens otrā.

Kā ik rītu, tiesu izpildītājam Fransuā Eševeriam būtu vajadzējis veikt todien plānoto īpašuma konfiskāciju pilsētas priekšpilsētā un pēc tam mierīgi atgriezties savā komfortablajā mājoklī, bet šajā 11. septembra gadadienā liktenis bija lēmis savādāk, noliekot viņa ceļā kādu bez līdzekļiem palikušu tēvu un viņa nemierpilno dēlu ..., kurš saņem Fransuā gūstā.

Trīs vīri tiek uz 24 stundas iesprostoti kādas dzīvojamās mājas augstceltnes septītajā stāvā, kurus, uzskatot par teroristiem, gatavojas ielenkt žandarmērijas speciālo uzdevumu vienība. Trīs vīri, kas cīnās kādā dzīvoklī, bet drīz tiks piespiesti saprasties, pielāgoties un ieklausīties viens otrā. Trīs vīri, kas ātri vien šo mīnu ar laika degli pārvērš... par cilvēcīgu, absurdu komēdiju.

"Pēdējā stāvā, divreiz pa kreisi", rež. Anželo Čianči (2010, 1h33), lomās : Ipolīts Žirardo, Moameds Felags, Aimens Saidi.

Ieeja bez maksas, ar subtitriem angļu valodā.

Nākamā filma – 30. janvārī – „No mīlestības un auksta ūdens".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV