Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Rīgā viesosies Argentīnas tango karaliene Mora Godoy

EasyGet.lv, 03.01.2013. 11:01

25. martā plkst. 19:00 Rīgas Kongresu namā gaidāms Argentīnas tango karalienes Mora Godoy šovs „Tango Buenosairesā". Mora Godoy pēc kritiķu un publikas domām spilgtākā un ekscentriskākā zvaigzne Argentīnas tango vēsturē.

Mora Godoy ir studējusi slavenajā Buenosairesas Operas teātra mākslas institūtā (Institute Superior de Arte del Teatro Colon). 12 gadu garumā studē klasisko krievu baletu. No 1990.gada līdz 1992.gadam bijusi Modern JASS Ballet soliste. Papildus viņa sāka apgūt arī tango. Gadu vēlāk, Mora Godoy kopā ar Migelu Angelu Zotto (Miguel Angel Zotto) bija soliste tādos uzvedumos kā "Tango x 2", "Aromātu tango", "Nakts Tango". Šīs deju izrādes, gūstot milzu panākumus Eiropā, Āzijā un Amerikas Savienotajās valstīs, atzina gan publika, gan kritiķi, padarot Moru Godoy slavenu. 1997.gadā atpazīstamība viņai nodrošināja ceļu uz Stenfordas universitāti, kur izcilā dejotāja bija uzaicināta pasniegt tango nodarbības un meistarklases. Tajā pašā gadā Mora Godoy San Francisco uzstājās ar savu fantastisko "Nāvējošais Tango" šovu, kura veidošanā viņa piedalījās kā režisore, horeogrāfe un šī šova zvaigzne. 2000.gadā viņa tika uzaicināta uz Londonas pirmo starptautisko tango festivālu, kurā neatvairāmā Mora uzstājās un pasniedza kaislīgās dejas, kas simbolizē argentīniešu nacionālo raksturu meistarklases. Apvienojot tango tradīcijas ar klasisko baletu, Mora ir panākusi neticamo – izveidojusi savu stilu, kas izceļas ar savu dramatisko piesātinātību, eleganci, emocijām un kaislību. Salsas, mambas un rumbas pikanto ritmu muzikālais pavadījums acumirklī aizrauj publiku jebkurā kontinentā.

2002.gadā mūzikls "Tanguera" ar Godoy Mora kā galveno horeogrāfi un vadošo solisti, tika rādīts Buenosairesas Nacionālajā teātrī. Šai izrādei valsts vadošie kritiķi piešķīra piecus augstākos apbalvojumus. 2004.gadā viņas veidotais jaunais šovs "Tango Emocion" iekaroja skatītāju sirdis Somijā, Vācijā, Ķīnā, Brazīlijā un Čīlē. Gadu vēlāk skatītāji ar aplausiem viņu sveica Karakasā (Venecuēla), Turīnā (Itālija), Maskavā un Sanktpēterburgā.

25. martā Rīgas Kongresu namā gaidāms Argentīnas tango karalienes Mora Godoy šovs „Tango Buenosairesā". Neparasts elegances un nevainojamas dejas tehnikas apvienojums iededz kaislību ugunis. Uzvedumā liela nozīme ir gaismām. Nemitīga ēnu spēle rada galvu reibinošu rotaļu un iespaidu, ka visi skatītāji ir kļuvuši par dalībniekiem šajā dejā. Trupas sastāvā ir mūziķi, kuri, papildus klasiskiem tango ritmiem, ko radījuši tādi komponisti kā Astors Pjacolla (Astor Piazzolla) un Francisko Kanaro (Francisko Canaro), izpilda arī pašu sacerētus darbus.

Biļetes nopērkamas Biļešu servisa kasēs.

Vairāk informācijas: http://www.devro.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV