Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Rīgā būs skatāma ledus baleta izrāde „Apburtā princese"

EasyGet.lv, 04.01.2013. 09:49

16. martā hallē „Arēna Rīga" viesosies pasaulslavenais Sanktpēterburgas Valsts ledus balets ar izrādi „Apburtā princese".
Rīgā būs skatāma ledus baleta izrāde „Apburtā princese"

Šī baleta trupa īpaša ar to, ka klasiskā baleta horeogrāfiju izdejo uz slidām, radot īpašu viegluma un izsmalcinātības noskaņu. „Apburtā princese" ir viena no skaistākajām baleta izrādēm – burvīga pasaka, kuras krāšņās dekorācijas, Pētera Čaikovska mūzika un dejotāju virtuozitāte saviļņos gan lielu, gan mazu skatītāju.

Sanktpēterburgas Valsts ledus balets dibināts 1967.gadā, kad to izveidojis horeogrāfs Konstantīns Bojarskis. Trupā tās 44 darbības gadu laikā uzņemti tikai talantīgākie slidotāji, to skaitā daudzkārtēji pasaules, Eiropas un olimpiskie čempioni daiļslidošanā.

Sanktpēterburgas Valsts ledus balets pirmo reizi pasaules vēsturē skatītāju iemīļotākās klasiskā baleta izrādes, tādas kā «Riekstkodis», «Gulbju ezers», «Apburtā princese» un citas, iestudējis uz teātra skatuves, kas klāta ar ledu, piešķirot kustībām vēl nebijušu grāciju un plastiskumu.

Sanktpēterburgas Valsts ledus baleta trupa dodas regulārās viesizrādēs visā pasaulē, uzstājoties uz prestižāko teātru skatuvēm, un vienmēr iemanto nedalītu skatītāju uzmanību un apbrīnu. Pirms gada trupas neparasto priekšnesumu pirmoreiz bija iespējams baudīt arī Rīgā, izrādē „Gulbju ezers", kas guva lielisku skatītāju atsaucību.

Vairāk informācijas: http://www.makroconcert.com/lv

Foto: Skats no izrādes „Apburtā princese". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV