Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Rīgā joprojām skatāmi festivāla „Ziemassvētku egļu ceļš 2012" objekti

EasyGet.lv, 04.01.2013. 12:36

Līdz 13. janvārim rīdziniekiem un pilsētas viesiem ir apskatāmi 49 festivāla „Ziemassvētku egļu ceļš 2012" vides objekti - tradicionāli rotātas un inovatīvi veidotas Ziemassvētku egles. Šāds festivāls notiek tikai Rīgā un ikviens aicināts iepazīt festivāla dalībnieku radītos darbus, informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Šogad festivāla ekspozīcijā bija skatāmi piecdesmit „Egļu stāsti", tajā skaitā izcilākie iepriekšējo gadu, kā arī daudzi jauni vides objekti. Diemžēl viens no vides objektiem ir priekšlaicīgi demontēts, jo mākslinieka Eināra Timmas veidotā „VIP egle" cietusi no vandāļu ļaunprātības.

„Ziemassvētku egļu ceļa 2012" vides objektus radījuši profesionāli mākslinieki un Latvijas Mākslas akadēmijas studenti un mācībspēki. Vides objekti ikvienu pārsteigs ar ideju oriģinalitāti un realizēšanā pielietoto materiālu daudzveidību, sākot no gaismas instalācijām, līdz pat koka, stikla un ķieģeļu izmantošanai.

Festivāls jau no sava pirmsākuma ir iemantojis gan rīdzinieku, gan pilsētas viesu interesi, jo ikvienam ļauj iepazīt un apskatīt gaismas un video objektu instalācijas, kā arī neparastos materiālos un formās veidotas Ziemassvētku egles. 2010. gada projekta laikā pilsētvidē tika eksponēti 25 vides objekti, 2011. gadā – 42, bet šajā festivālā jau 50 vides objekti.

Visus festivāla objektus iespējams apskatīt, izmantojot īpaši sagatavotu festivāla ceļvedi un interaktīvo karti, kas pieejama festivāla interneta vietnē: www.eglufestivals.lv un „uzziņu dienesta 1188" interneta vietnē: www.1188.lv, kā arī drukātā formātā tūrisma informācijas centros. Viedtālruņu un planšetdatoru lietotājiem informācija par festivālu pieejama mobilajā lapā: http://m.1188.lv/ziemassvetki/festivals.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV