Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

"Austrumlatvijas Literārā akdēmija" turpina darbu

EasyGet.lv, 07.01.2013. 12:29

Daugavpils Universitātes (DU) Humanitārā fakultāte izsludina pieteikšanos Austrumlatvijas literārārajai akadēmijai (ALA) 2013. gadam.

Uz ALAs radošajām rakstniecības darbnīcām tiek aicināti interesenti no Austrumlatvijas, kā arī citiem Latvijas reģioniem, kurus vilina vārda māksla un tekstrades burvība latviešu un Latvijas mazākumtautību valodā. ALĀ pieredzējuši latviešu, krievu un latgaliešu literāti dalīsies radošā procesa pieredzē, bet literatūrzinātnieki piedāvās apgūt literatūrzinātnes pamatus un sniegs ieskatu klasiskās un mūsdienu literatūras procesos, elitārās un masu literatūras principos. Aicināti tiek interesenti par dažādiem literatūras žanriem, tostarp arī bērnu literatūru un fantāzijas žanru.

Piesakoties akadēmijai, līdz 2013. gada 25. janvārim uz e-pastu aladu@inbox.lv jānosūta pieteikšanās dati: mobilā tālruņa numurs, e–pasta adrese, dzīvesvietas adrese, jānorāda vecums, kā arī pretendentiem vēlams iesūtīt vienu savu tekstu latviešu, krievu, latgaliešu vai poļu valodā brīvā noformējumā.

Nodarbības ALĀ notiks 1–2 reizes mēnesī, piektdienās vai sestdienās, bez maksas.

ALAS darbu koordinē literatūrzinātniece Maija Burima, rakstnieks, literatūrzinātnieks Valentīns Lukaševičs, studentes Eva Kasparenoka un Zaiga Lāce.

ALA savu darbību DU paspārnē turpina kopš 2012. gadu. Radošā un izzinošā gaisotnē jau ir notikušas meistarklases, diskusijas, lekcijas un semināri, kuras vadīja vai kurās piedalījās Latvijā populāri dzejnieki, prozaiķi, atdzejotāji, literatūrzinātnieki: Maira Asare, Sergejs Moreino, Inga Žolude, Iveta Ratinīka, Otto Ozols, Anna Rancāne, Valentīns Lukaševičs, Maija Burima. Nodarbību laikā akadēmijas lektori stāstīja par tekstrades principiem, atdzejošanas specifiku un nozīmi literāta mākslinieciskā rokraksta izveidē, analizēja jauno autoru tekstus, sniedza mūsdienu latviešu literatūras raksturojumu.

ALAs nodarbības apmeklē dažādu vecumu topošie rakstnieki no Daugavpils, Rēzeknes, Preiļiem, Bērzgales, Maļinovas, kas jau iepriekš izpaudušies ar savu radošo potenciālu. Viņu teksti top latviešu, latgaliešu, poļu valodā.

Projektu Austrumlatvijas literārā akadēmija finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV