Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Valmieras teātris februārī viesosies Madonā un Jelgavā

EasyGet.lv, 07.01.2013. 12:39

Valmieras teātris 3. februārī plkst. 16.00 ar izrādi "Mātes un meitas" viesosies Madonas kultūras namā, 14. februārī plkst. 19.00 izrāde „Bezkaunīgie veči" tiks demonstrēta Jelgavas kultūras centrā, informē teātra pārstāve Zane Peļņika.
Valmieras teātris februārī viesosies Madonā un Jelgavā

Izrāde „Mātes un meitas" ir veltījums aktrises Svetlanas Bless 70 gadu jubilejā. Kopā ar S.Bless izrādē spēlē viņas meita, aktrise Ieva Puķe.

Gaidot ierodamies papiņu, māte un meita lipina vareņikus, runā par dzīvi un vīriešiem. Taču izrādās, ka patiesībā viņas vieno nevis ģimenes saites, bet noziegums un kopēja profesija. Ļoti sena profesija.

Izrādes „Bezkaunīgie veči" nosaukumā minētie veči ir trīs latviešu vīri, kam savulaik nācies pamest Latviju un kuri tagad vada savas vecumdienas Kalifornijā. Viņu vaļasprieki un attiecības, konflikti ar bērniem, kas uzsūkuši jaunās mītnes zemes ieražas un valodu, mēģinājumi saglabāt latvietību ļoti atgādina mūsdienu ekonomisko emigrantu dzīvi. Jaunie režisori Reinis Suhanovs un Jānis Znotiņš ķērušies pie lugas, ņemot talkā „Čikāgas piecīšus" un savas zināšanas par dzīvi aiz dzelzs priekškara pēc Otrā pasaules kara līdz PSRS sabrukumam.

Lomās: Rihards Rudāks, Januss Johansons, Juris Laviņš, Oskars Morozovs, Skaidrīte Putniņa.

Biļetes uz izrādi Madonā var iegādāties Madonas kultūras nama kasē (tālr. 64822631), bet biļetes uz izrādi Jelgavā var iegādāties visās „Biļešu paradīzes" kasēs un internetā: www.bilesuparadize.lv.

Foto: Skats no izrādes „Mātes un meitas". Foto (c) Matīss Markovskis

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV