Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Klajā nācis Pētera Draguna dzejoļu krājums "Tumšā stundā"

EasyGet.lv, 07.01.2013. 14:11

Izdevniecība Neputns laidusi klajā dzejnieka Pētera Draguna jaunāko dzejoļu krājumu "Tumšā stundā". Krājums iznāk desmit gadus pēc Draguna pirmā dzeju krājuma Inde (2003).
Klajā nācis Pētera Draguna dzejoļu krājums "Tumšā stundā"

Latviešu dzejnieks Pēteris Draguns (1976) beidzis Latvijas Kultūras akadēmijas Kultūras teorijas, vēstures un vadzinības (menedžmenta) nodaļu. Kopš pagājušā gadsimta deviņdesmitajiem gadiem aizrāvies ar Austrumu reliģijām, iemācījies sanskritu. Strādājis par dizaineri preses izdevumos, uzstājies kā dziesminieks un arī pats sacerējis dziesmas.

Regulāri publikācijies kopš 1997. gada. Draguns arī atdzejojis Latvijas jauno krievu dzejnieku (Sergeja Timofejeva, Semjona Haņina, Artura Puntes), ukraiņu jaunās dzejnieces Oļesjas Mamčičas, kā arī baltkrievu jauno dzejnieku darbus. Presē publicētas Pētera Draguna recenzijas un raksti par literatūru. Draguna dzeja tulkota baltkrievu un lietuviešu valodā.

"Draguna dzejoļi pēta tumšos un draudīgos spēkus, kas mīt katrā cilvēkā un izlaužas sāpīgu atmiņu vai sirreālu vīziju veidā. Šo pasaules izjūtu, iespējams, harmonizē dažādu reliģiju simbolu klātbūtne un intensīvs jutekliskās pieredzes pārdzīvojums," par dzejnieku raksta portāls "Literature.lv".

Grāmatas redaktore Jana Vērdiņa. Māksliniece - Inga Ģibiete.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV