Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Iznāk trešā zinātnisko rakstu gadagrāmata „TE-KI-LA"

EasyGet.lv, 07.01.2013. 15:24 | komentāri (1)

Apgādā Mansards iznācis Latvijas Kultūras akadēmijas zinātnisko rakstu gadagrāmatas "TE-KI-LA. Teātra un kino lasījumi" trešais, 2012. gada, laidiens, informē Kultūras akadēmijas profesore Inga Pērkone.
Iznāk trešā zinātnisko rakstu gadagrāmata „TE-KI-LA"

Trešās gadagrāmatas tēma ir "Kā tapt aktierim – aktieru audzināšanas vēsture, pieredze, metodes un problēmas Latvijā".

Gadagrāmatu ievada divu Latvijas Kultūras akadēmijas docētāju raksti. Akadēmijas rektors, profesors Jānis Siliņš sniedz ar unikāliem attēliem ilustrētu izvērstu pārskatu par aktieru izglītības vēsturi Latvijā, minot nozīmīgākās institūcijas, pedagogus, metodes, noteiktai tradīcijai atbilstošas skolas. Docente Rita Grīnfelde vēsturiskā griezumā raksturo priekšstatus par skatuves kustību pasaules un Latvijas teātrī.

Tālāk piedāvātas Sarunas (to lielāko daļu veidojušas LKA Skatuves un audiovizuālās mākslas teorijas programmas studentes) ar pieredzējušiem aktieru pedagogiem: Ainu Matīsu, Pēteri Krilovu, Māru Ķimeli, Edmundu Freibergu, Annu Eižvertiņu, Anitu Garanču, Indru Rogu, Mihailu Gruzdovu, Olgu Žitluhinu, Robertu Ligeru. Visi intervējamie, izņemot Robertu Ligeru, kura vadītais ansamblis Rīgas pantomīma daudziem jauniešiem kļuva par pakāpienu ceļā uz profesionālu aktiera izglītību, ir strādājuši vai turpina strādāt kā Latvijas Kultūras akadēmijas docētāji.

Izdevums nācis klajā ar Latvijas Kultūrkapitāla fonda atbalstu. 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV