Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

National Geographic demonstrēs dokumentālo filmu sēriju par kuģa Costa Concodria katastrofu

EasyGet.lv, 08.01.2013. 09:55

2012. gada janvārī kruīza kuģis Costa Concordia ar vairāk nekā 4200 tūristiem uz borta Tirēnu jūrā netālu no Itālijas piekrastes cieta traģisku katastrofu. Negadījuma gadadienā, 13. janvārī, kanāls National Geographic divās īpašās dokumentālajās filmās piedāvās atskatīties uz tās nakts šausminošajiem notikumiem, informē Edgars Vilcāns.
National Geographic demonstrēs dokumentālo filmu sēriju par kuģa Costa Concodria katastrofu

Dokumentālajā filmā Concordia: gadu pēc katastrofas (Concordia: One Year On) tiks atklāti jauni, līdz šim nepubliskoti traģēdijas iemesli, ekspertu viedokļi, kā arī ar animācijas palīdzību hronoloģiski rekonstruēti kuģa avārijas notikumi. Filma ir uzņemta Itālijā, Džiljo salā, kas dod iespēju skatītājam padziļināti izprast traģēdijas patiesos apmērus.

Savukārt dokumentālā filma Costa Concordia: aculiecinieku iemūžinātie mirkļi (Costa Concordia: Caught On Camera) veidota no katastrofas aculiecinieku video, kas atklāj 13. janvāra nakts notikumus – no sajūsmas pilnā ceļojuma sākuma, līdz pat cīņai par izdzīvošanu.

Liktenīga sakritība

Kā izrādās uz avarējušā lainera kruīza braucienā bija devusies arī Valentīna Kapuano, kuras vecmamma laimīgā kārtā izglābusies no pirms simts gadiem līdzīgu likteni piedzīvojušā kuģa „Titāniks". "Es it kā no jauna pārdzīvoju vēsturi, tas bija šausmīgi, es biju šokā. Es vēl arvien esmu satriekta, kad iedomājos, kas man bija jāpārcieš," sacīja Costa Concordia avārijas aculieciniece.

Fakti par Costa Concordia katastrofu

Costa Concordia ir Itālijas kuģniecības kompānijai Costa Crociere piederošs Vidusjūras kruīza kuģis, kas 2012. gada 13. janvārī Tirēnu jūrā netālu no Itālijas piekrastes uzskrēja zemūdens klintij. Kuģa korpusā tika atklāta aptuveni 90 metrus gara plaisa, un tā labā puse joprojām atrodas pilnībā zem ūdens. Avārijas brīdī uz kuģa atradās 4229 cilvēki, tostarp aptuveni 1000 apkalpes locekļu. Kopumā katastrofā dzīvību zaudēja 30 cilvēki, divi joprojām tiek uzskatīti par bez vēsts pazudušiem.

Dokumentālās filmas kanālā National Geographic būs skatāmas 13. janvārī plkst. 20:00 un 21:00.

Foto: Kadrs no dokumentālās filmas. Publicitātes foto 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV